Man tillrättavisade ungdomar – blev av med betalkort

Polisen skriver på sin hemsida om en incident vid en hamburgerrestaurang på Västhaga i Örebro. Det ska handla om en man i 50-årsåldern som ska tillrättavisat ungdomar som spelade hög musik från ett fordon, varpå denne blev av med betalkort och ID-handlingar.

Enligt uppgifter var det vid klockan 00:25 natten mot söndagen som mannen befanns sig vid hamburgerrestaurangen. Samtidigt var ett par ungdomar på plats och spelade hög musik. Mannen ska tillrättavisat ungdomarna, varpå de gick fram till mannen och slet till sig dennes korthållare innehållande betalkort och legitimation.

När polisen anlände till platsen en stund senare hade de aktuella ungdomarna lämnat platsen. Korthållaren fick mannen inte tillbaka. Polisen rubricerar detta som egenmäktigt förfarande och inte stöld, man skriver även ut varför.

— Anledningen till att ärendet rubriceras som egenmäktigt förfarande och inte stöld är att betalkort och legitimationshandlingar inte betingar något värde i sig, skriver polisen.