Etiketter: egenmäktigt förfarande Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 20:42 den 29 May, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: egenmäktigt förfarande, , , , , , ,   

  Man misstänkt för misshandel i Karlskoga 

  Polisen skriver på sin hemsida att de runt klockan 20:02 på onsdagskvällen gripit en man i Karlskoga. Denne är misstänkt för misshandel, olaga hot samt egenmäktigt förfarande.

  Enligt uppgifter ska mannen som är i 20-årsåldern vara misstänkt för flertalet brott mot en kvinna han tidigare haft en relation med. Det saknas uppgifter om kvinnan behövt söka sjukvård med anledning av det misstänkta brottet som riktats mot henne.

  — Mannen kommer förhöras och delges misstanke, därefter kommer kontakt tas med åklagar för eventuellt vidare frihetsberövande och då i form av anhållande alternativt att mannen försätt på fri fot, skriver polisen.

 • Martin Avedal 12:20 den 15 October, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: egenmäktigt förfarande, , , , , ,   

  Man tillrättavisade ungdomar – blev av med betalkort 

  Polisen skriver på sin hemsida om en incident vid en hamburgerrestaurang på Västhaga i Örebro. Det ska handla om en man i 50-årsåldern som ska tillrättavisat ungdomar som spelade hög musik från ett fordon, varpå denne blev av med betalkort och ID-handlingar.

  Enligt uppgifter var det vid klockan 00:25 natten mot söndagen som mannen befanns sig vid hamburgerrestaurangen. Samtidigt var ett par ungdomar på plats och spelade hög musik. Mannen ska tillrättavisat ungdomarna, varpå de gick fram till mannen och slet till sig dennes korthållare innehållande betalkort och legitimation.

  När polisen anlände till platsen en stund senare hade de aktuella ungdomarna lämnat platsen. Korthållaren fick mannen inte tillbaka. Polisen rubricerar detta som egenmäktigt förfarande och inte stöld, man skriver även ut varför.

  — Anledningen till att ärendet rubriceras som egenmäktigt förfarande och inte stöld är att betalkort och legitimationshandlingar inte betingar något värde i sig, skriver polisen.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel