Etiketter: Ungdomar Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 23:47 den 8 November, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Ungdomar,   

  Personal misshandlades efter att ha portat ungdomar 

  Polisen skriver på sin hemsida att de utreder en misstänkt misshandel som inträffat vid en butik i Örebro under dagen. Enligt uppgifter är det butikspersonalen som ska blivit utsatt av en grupp ungdomar, detta efter att ha portat dem från butiken.

  Upprinnelsen till händelsen ska inträffat under gårdagen, detta då en handfull ungdomar ska enligt personal i butiken betett sig illa. När de sedan kom tillbaka under onsdagen var de ej välkomna.

  När beskedet lämnades blev vissa av ungdomarna arga och utdelade slag mot en i butikspersonalen. Gärningspersonerna lämnade sedan platsen. Polispatruller har sökt gärningspersoner i området utan att anträffa någon, en anmälan gällande misshandel är upprättad.

 • Martin Avedal 12:20 den 15 October, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: egenmäktigt förfarande, , , , Ungdomar, ,   

  Man tillrättavisade ungdomar – blev av med betalkort 

  Polisen skriver på sin hemsida om en incident vid en hamburgerrestaurang på Västhaga i Örebro. Det ska handla om en man i 50-årsåldern som ska tillrättavisat ungdomar som spelade hög musik från ett fordon, varpå denne blev av med betalkort och ID-handlingar.

  Enligt uppgifter var det vid klockan 00:25 natten mot söndagen som mannen befanns sig vid hamburgerrestaurangen. Samtidigt var ett par ungdomar på plats och spelade hög musik. Mannen ska tillrättavisat ungdomarna, varpå de gick fram till mannen och slet till sig dennes korthållare innehållande betalkort och legitimation.

  När polisen anlände till platsen en stund senare hade de aktuella ungdomarna lämnat platsen. Korthållaren fick mannen inte tillbaka. Polisen rubricerar detta som egenmäktigt förfarande och inte stöld, man skriver även ut varför.

  — Anledningen till att ärendet rubriceras som egenmäktigt förfarande och inte stöld är att betalkort och legitimationshandlingar inte betingar något värde i sig, skriver polisen.

 • Martin Avedal 22:51 den 28 December, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Ungdomar,   

  Larm om ungdomar som skjuter fyrverkerier 

  Polisen skriver på sin hemsida under onsdagskvällen att de fått in flera larm gällande ungdomar som skjuter fyrverkerier. Det ska handla om ett flertal platser runt om i Örebro län.

  — Under kvällen har polisen mottagit mängder med samtal om ungdomar som avfyrat fyrverkerier runt om i länet. I flera av fallen ska fyrverkerier avfyrats mot bostadsfasader, balkonger och liknande, skriver polisen på sin hemsida.

  Varje år sker det olyckor med fyrverkerier

  Polisen skriver också att de varje år tillsammans med räddningstjänsten hanterar en mängd händelser där det sker olyckor med fyrverkerier. Det resulterar i skador på både personer och egendom. Polisen uppmanar invånarna att hjälpa dem förhindra detta. 

  — Tillstånd krävs hos polisen om du planerar att avfyra fyrverkerier på en tid och plats där många människor är i rörelse eller i närheten av hus eller andra byggnader, t.ex i ett bostadsområde. Många kommuner har även lokala bestämmelser om när och var fyrverkerier får avfyras. 

  — Ungdomar under 18 får inte använda fyrverkerier. Den som säljer eller langar fyrverkerier till minderåriga begår brott. Om polisen träffar på minderåriga med fyrverkerier kan dessa beslagtas. 

 • Martin Avedal 18:29 den 22 February, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Ungdomar,   

  Bad rökande ungdomar lämna en hiss – blev slagen 

  Det var vid kockan 16:59 på måndagseftermiddagen som polisen blev till larmade till Resecentrum i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om en misshandel.

  Enligt uppgifter skall en kvinna blivit slagen i ansiktet av en ung man. Detta efter att kvinnan bett ett gäng med ungdomar lämna en hiss som de stod och rökte i. Kvinnan skulle själv använda hissen varpå hon bad ungdomarna lämna den.

  Efter misshandeln ska gänget med ungdomar sprungit i riktning mot Väster. Polisen har sökt i närområdet efter dem men inte lyckats lokalisera någon misstänkt. Oklart om kvinnan behövde uppsöka sjukvård, enligt uppgifter skall hon fått ett slag på hakan.

 • Martin Avedal 18:14 den 22 February, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Ungdomar,   

  Tonåring knivrånad på sin mobiltelefon i Örebro 

  Polisen i Örebro fick vid klockan 15:35 på måndagseftermiddagen in ett larm gällande knivrån. En tonåring ska under knivhot blivit rånad på sin mobiltelefon.

  Enligt uppgifter skall två ungdomar av en okänd anledning hamnat i dispyt med varandra. Den ene tonåringen ska då dragit en kniv mot den andre och på så sätt tvingat till sig denne mobiltelefon. Därefter lämnade gärningsmannen brottsplatsen.

  Ett vittne ska ha sett händelsen och tillkallat polis, därefter kunde patrullen i närområdet gripa den misstänkte knivrånaren. Denne fördes till polishuset för förhör. Det finns i nuläget inga uppgifter vart knivrånet ska ha ägt rum.

 • Martin Avedal 20:39 den 23 April, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Ungdomar,   

  Personrån på Södra Station i Örebro 

  Det var vid klockan 19:24 på torsdagskvällen som polisen blev larmade till Södra Station i centrala Örebro. Detta efter att det inkommit larm om ett rån.

  Enligt uppgifter skall en man i 65-årsåldern blivit rånad av tre ungdomar. Trion ska tryckt upp mannen mot väggen och tagit dennes plånbok. Därefter lämnade de platsen i riktning mot Hertig Karls allé.

  Polisen har satt igång sitt spaningsarbete och de har bland annat satt in hundpatrull. Hunden har lyckats lokalisera mannens plånbok som dock var tömd. Oklart vad de tre ungdomarna kom över samt om mannen ådragit sig några skador.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel