Etiketter: Fyrverkerier Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 11:21 den 1 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Burger King, Fyrverkerier, , , , ,   

  Sköt fyrverkerier på Burger King i centrala Örebro 

  En man i 25-årsåldern ska ha ådragit sig hörselskador efter att fyrverkerier avfyrats inne på Burger King i centrala Örebro. Detta skriver flera lokala medier i Örebro under måndagsmorgonen.

  Enligt uppgifter inträffade incidenten efter klockan 00:00 inne på Burger King i centrala Örebro. Två raketer eller smällare har skjutits inne i lokalen och utöver den drabbade mannen ska inte några andra allvarliga skador rapporterats.

  En anmälan om framkallande av fara för annan ska enligt polisen upprättats. Enligt vittnesuppgifter från platsen ska man misstänka ett gäng på runt 10-15 personer som befanns sig utanför lokalen, men ingen är i nuläget gripen.

 • Martin Avedal 22:51 den 28 December, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Fyrverkerier, , , , , ,   

  Larm om ungdomar som skjuter fyrverkerier 

  Polisen skriver på sin hemsida under onsdagskvällen att de fått in flera larm gällande ungdomar som skjuter fyrverkerier. Det ska handla om ett flertal platser runt om i Örebro län.

  — Under kvällen har polisen mottagit mängder med samtal om ungdomar som avfyrat fyrverkerier runt om i länet. I flera av fallen ska fyrverkerier avfyrats mot bostadsfasader, balkonger och liknande, skriver polisen på sin hemsida.

  Varje år sker det olyckor med fyrverkerier

  Polisen skriver också att de varje år tillsammans med räddningstjänsten hanterar en mängd händelser där det sker olyckor med fyrverkerier. Det resulterar i skador på både personer och egendom. Polisen uppmanar invånarna att hjälpa dem förhindra detta. 

  — Tillstånd krävs hos polisen om du planerar att avfyra fyrverkerier på en tid och plats där många människor är i rörelse eller i närheten av hus eller andra byggnader, t.ex i ett bostadsområde. Många kommuner har även lokala bestämmelser om när och var fyrverkerier får avfyras. 

  — Ungdomar under 18 får inte använda fyrverkerier. Den som säljer eller langar fyrverkerier till minderåriga begår brott. Om polisen träffar på minderåriga med fyrverkerier kan dessa beslagtas. 

 • Martin Avedal 11:01 den 1 January, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Fyrverkerier, , , , , ,   

  Polisen rapporterar om en stökig nyårsnatt i Örebro Län 

  På nyårsdagen rapporterar polisen om att det varit en riktigt stökig nyårsnatt i Örebro Län. Man har fått rycka ut till ett flertal larm om bråk, fylleri, misshandel och skadegörelse. Ett vårdslöst raketskjutande har också förekommit.

  Framför allt har blåljuspersonal blivit beskjutna av fyrverkerier under natten. Runt kl 02:20 ska en ambulans åkt ut för ett sjuvårdärende i de västra delarna av Örebro. Både ambulans och sjukvårdpersonal blev beskjutna med fyrverkerier.

  I Karlskoga var det någon/några som sköt raketer mot ett polisfordon när en patrull befanns sig vid ett torg i de centrala delarna av staden.

  Flera bränder har förekommit

  Även ett flertal bränder har rapporterats, framför allt bilbränder, bränder i sopcontainrar och soprum. Runt klockan 00:25 larmades räddningstjänsten till Lundby i Örebro efter att det inkommit larm om en fordonsbrand.

  Enligt uppgifter skall någon ställt en fyrverkeribox under ett fordon och sedan tänt på. Polisen rubricerar i nuläget detta som allmänfarlig vårdslöshet.

  Även i centrala Kumla förekom en fordonsbrand under natten mot nyårsdagen. Enligt uppgifter ska spridningsrisk varit stor men räddningstjänsten fick kontroll på branden snabbt.

 • Martin Avedal 09:41 den 31 December, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Fyrverkerier, , , , , ,   

  Misshandlad efter att sagt till om fyrverkerier 

  Enligt flera uppgifter som inkommit under onsdagskvällen samt natten till torsdagen ska ungdomsgäng skjutit vårdslöst med fyrverkerier i Örebro. Bland annat sköt de raketer mot bilar och någon ska slängt in en pjäs under en carport.

  I Varberga tröttnade en man i 25-årsåldern som gick ut och konfronterade ett ungdomsgäng. Det slutade med att denne blev misshandlad men ska enligt uppgifter inte blivit allvarligt skadad.

  I nuläget har inte polisen gripit någon misstänkt men vet inte häller hur många det är som går runt och skjuter fyrverkerier. Polisen vill informerar om att de kommer att kraftsamla för att få bukt på problemet.

 • Martin Avedal 22:47 den 30 December, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Fyrverkerier, , , , Raketer, , ,   

  Ungdomar sköt raketer på restaurang i centrala Örebro 

  Det var vid klockan 18:54 på måndagskvällen som personalen på en snabbmatsrestaurang i centrala Örebro aktiverade överfallslarmet.

  Enligt uppgifter skall det handla om ett gäng ungdomar som skjutit raketer och kastat smällare inne i lokalen. På plats befanns sig personal samt kunder men ingen ska kommit till skada.

  I nuläget rubricerar polisen det som brott mot ordningslagen, ofredande och framkallande av fara för annan.

  Flera anmälningar har kommit in under kvällen

  Enligt uppgifter är situationen med snabbmatsrestaurangen bara ett av alla anmälningar som kommit in under måndagen. Polisen rapportera om att ett flertal barn och ungdom ska kastat smällare och skjutit raketer mot människor.

  SVT Örebro rapporterar om att vid klockan 22.20 ska en större grupp ungdomar kastat pyroteknik på parkerade fordon i området Brickebacken. Även trafikanter har rapporterat att de blivit utsatta.

 • Örebro Tribune 16:57 den 22 December, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Fyrverkerier, , , Regler, tillstånd   

  Nya regler för att skjuta raketer 


  När tillstånd krävs för fyrverkerier

  Utomhus

  När fyrverkerier ska avfyras utomhus kan du komma att behöva tillstånd. Tillstånd krävs om avfyrandet med hänsyn till tidpunkten, platsen och övriga omständigheter skulle kunna innebära en risk för skada eller annan olägenhet för person eller egendom. Kommuner kan även ha lokala bestämmelser om när och var fyrverkerier får avfyras. Om du är osäker på om det krävs tillstånd, kontakta din kommun eller vänd dig till polisen.

  Raketer med styrpinne

  Från och med 1 juni 2019 krävs både tillstånd från kommunen samt särskild utbildning för användandet av raketer med styrpinne. Kravet gäller även raketer som är inköpta före lagändringen. Övriga typer av fyrverkerier påverkas inte av den ändrade bestämmelsen. För mer information se MSB:s webbplats eller kontakta din kommun eller polisen.

  Inomhus

  Vid fyrverkerier inomhus vid allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar krävs tillstånd. Det finns tillfällen då undantag görs, efter prövning av polisen. Kontakta alltid polisen.

  Idrottsarrangemang

  På en idrottsanläggning får inte pyrotekniska varor tas med eller användas om inte polisen gett tillstånd till detta.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel