Polisen rapporterar om en stökig nyårsnatt i Örebro Län

På nyårsdagen rapporterar polisen om att det varit en riktigt stökig nyårsnatt i Örebro Län. Man har fått rycka ut till ett flertal larm om bråk, fylleri, misshandel och skadegörelse. Ett vårdslöst raketskjutande har också förekommit.

Framför allt har blåljuspersonal blivit beskjutna av fyrverkerier under natten. Runt kl 02:20 ska en ambulans åkt ut för ett sjuvårdärende i de västra delarna av Örebro. Både ambulans och sjukvårdpersonal blev beskjutna med fyrverkerier.

I Karlskoga var det någon/några som sköt raketer mot ett polisfordon när en patrull befanns sig vid ett torg i de centrala delarna av staden.

Flera bränder har förekommit

Även ett flertal bränder har rapporterats, framför allt bilbränder, bränder i sopcontainrar och soprum. Runt klockan 00:25 larmades räddningstjänsten till Lundby i Örebro efter att det inkommit larm om en fordonsbrand.

Enligt uppgifter skall någon ställt en fyrverkeribox under ett fordon och sedan tänt på. Polisen rubricerar i nuläget detta som allmänfarlig vårdslöshet.

Även i centrala Kumla förekom en fordonsbrand under natten mot nyårsdagen. Enligt uppgifter ska spridningsrisk varit stor men räddningstjänsten fick kontroll på branden snabbt.