Etiketter: Räddningstjänsten Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 05:15 den 29 February, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Räddningstjänsten, Skada, , Tågolycka, ,   

  Tre personer påkörda av tåg vid Södra station i Örebro 

  Det var runt klockan 22.45 på onsdagskvällen som ambulans, polis och räddningstjänst larmades till Södra station i centrala Örebro. Detta efter att det inkommit ett larm gällande en olycka.

  Enligt uppgifter skall tre personer blivit påkörda av ett godståg, alla dessa tre ska varit fotgängare och blivit allvarligt skadade skriver polisen på sin hemsida. Dessutom har man tagit loket i beslag pga utredningssyfte.

  Polisen har under natten genomfört en större insats på platsen och man har förhört vittnen. Olyckan ska ha inträffat vid järnvägsövergången, enligt uppgifter till Aftonbladet ska lokföraren inte vara misstänkt för något brott.

  Läsarbilder: Daniel Kolklwski

 • Martin Avedal 14:28 den 4 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Brandattentat, Folkungagatan, , , , Räddningstjänsten,   

  Brandattentat mot fastighet på Väster i Örebro 

  Räddningstjänsten larmades vid klockan 08:10 på torsdagen till en fastighet på Folkungagatan i Örebro. Detta då en privatperson upptäckt rökutveckling inifrån huset.

  Enligt uppgifter upptäckte räddningstjänsten att någon kastat in något brandfarligt genom en ruta på byggnaden, rutan sitter i anslutning till gatan. Branden ska ha självslocknat men det finns spår efter eld. Det finns inte några bostäder i aktuell fastigheten som ägs av Örebrobostäder, byggnaden är också ett äldre trähus.

  Den polispatrull som beordrades till platsen träffade på ett vittne som klockan 07:24 upptäckte hålet i fönstret men då syntes ingen rökutveckling. En förundersökning gällande mordbrand har inletts. Polisens kriminaltekniker är på plats och genomför en brottsplatsundersökning.

  Polisen är mycket angelägen om att få in uppgifter om någon gjort iakttagelser under natten före eller i anslutning till klockslaget klockan 07:24. Den som tror sig ha uppgifter att lämna i ärendet ombeds ringa 114 14 och ange tips efter talsvaret.

 • Martin Avedal 09:52 den 25 September, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Räddningstjänsten,   

  Misstänkt mordbrand när fordon brann i Bista 

  Det var vid klockan 04:17 natten mot måndagen som räddningstjänsten larmades till ett företag i Bista i de södra delarna av Örebro. När larmet kom in ska det ha handlat om en eldsvåda på platsen.

  Enligt uppgifter skall flera fordon intill företaget ha brunnit, polisen uppger att det ska vara fullt utvecklade bränder. Efter att räddningsstyrkorna släckt fordonen har polispatrullerna spärrat av området och genomfört en teknisk undersökning.

  — En förundersökning gällande mordbrand är inledd på grund av att det rör sig om ett betydande ekonomiskt värde som har brunnit upp, skriver polisen på sin hemsida.

 • Örebro Tribune 19:56 den 7 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Hertig Karls Allé, , , Räddningstjänsten   

  Kastrullbrand orsakade utryckning 

  Räddningstjänsten, polisen och ambulans larmas till en lägenhet på  Hertig Karls allé på väster i Örebro vid 19:30 tiden efter att det inkommer samtal om att det skall ha brunnit i en lägenhet.
  Enligt första uppgifter skall det var en brand i en kastrull på spisen som spridit sig upp i spisfläkten också.
  Det finns inga uppgifter om att någon person skall ha blivit skadad i samband med branden i skrivande stund.

 • Martin Avedal 08:31 den 2 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Räddningstjänsten, Solhaga,   

  Brand i flerfamiljshus – en till sjukhus 

  Det var vid klockan 06:53 på måndagsmorgonen som räddningstjänst, ambulans samt polis larmades till en adress i Solhaga i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om brand i en bostad.

  Enligt uppgifter skall privatpersoner kontaktat SOS-larm och uppgett att det var rökutveckling i en av flerfamiljshusen på platsen. Räddningstjänsten kunde anlända och släcka branden, runt klockan 07:55 var man klara.

  En man i 20-årsåldern fick föras med ambulans till sjukhus, dock finns det inga uppgifter om personen är skadad eller inte. Det är också oklart vad som orsakade branden i flerfamiljshuset.

 • Martin Avedal 09:17 den 25 March, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Räddningstjänsten,   

  Hyvleri utanför Kumla brann ner under natten 

  Det var vid klockan 01:30 natten mot fredagen som räddningstjänsten larmades till byggvaruhandeln XL Bygg söder om Kumla. Det efter att det inkommit larm om brand i byggnad.

  Enligt uppgifter skall det förekommit en brand i verksamhetens hyvleri och byggnaden var övertänd när räddningsstyrkorna anlände. Räddningstjänsten koncentrerade sig på att hindra elden från att sprida sig, men man hade svårt att få kontroll på branden.

  Runt klockan 04.00 på fredagsmorgonen ska byggnaden brunnit ner till grunden. I skrivande stunder är det oklart vad som orsakade branden men under fredagen kommer polisen genomföra en teknisk undersökning.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel