Etiketter: Räddningstjänsten Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 09:52 den 25 September, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Räddningstjänsten,   

  Misstänkt mordbrand när fordon brann i Bista 

  Det var vid klockan 04:17 natten mot måndagen som räddningstjänsten larmades till ett företag i Bista i de södra delarna av Örebro. När larmet kom in ska det ha handlat om en eldsvåda på platsen.

  Enligt uppgifter skall flera fordon intill företaget ha brunnit, polisen uppger att det ska vara fullt utvecklade bränder. Efter att räddningsstyrkorna släckt fordonen har polispatrullerna spärrat av området och genomfört en teknisk undersökning.

  — En förundersökning gällande mordbrand är inledd på grund av att det rör sig om ett betydande ekonomiskt värde som har brunnit upp, skriver polisen på sin hemsida.

 • Örebro Tribune 19:56 den 7 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Hertig Karls Allé, , , Räddningstjänsten   

  Kastrullbrand orsakade utryckning 

  Räddningstjänsten, polisen och ambulans larmas till en lägenhet på  Hertig Karls allé på väster i Örebro vid 19:30 tiden efter att det inkommer samtal om att det skall ha brunnit i en lägenhet.
  Enligt första uppgifter skall det var en brand i en kastrull på spisen som spridit sig upp i spisfläkten också.
  Det finns inga uppgifter om att någon person skall ha blivit skadad i samband med branden i skrivande stund.

 • Martin Avedal 08:31 den 2 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Räddningstjänsten, Solhaga,   

  Brand i flerfamiljshus – en till sjukhus 

  Det var vid klockan 06:53 på måndagsmorgonen som räddningstjänst, ambulans samt polis larmades till en adress i Solhaga i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om brand i en bostad.

  Enligt uppgifter skall privatpersoner kontaktat SOS-larm och uppgett att det var rökutveckling i en av flerfamiljshusen på platsen. Räddningstjänsten kunde anlända och släcka branden, runt klockan 07:55 var man klara.

  En man i 20-årsåldern fick föras med ambulans till sjukhus, dock finns det inga uppgifter om personen är skadad eller inte. Det är också oklart vad som orsakade branden i flerfamiljshuset.

 • Martin Avedal 09:17 den 25 March, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Räddningstjänsten,   

  Hyvleri utanför Kumla brann ner under natten 

  Det var vid klockan 01:30 natten mot fredagen som räddningstjänsten larmades till byggvaruhandeln XL Bygg söder om Kumla. Det efter att det inkommit larm om brand i byggnad.

  Enligt uppgifter skall det förekommit en brand i verksamhetens hyvleri och byggnaden var övertänd när räddningsstyrkorna anlände. Räddningstjänsten koncentrerade sig på att hindra elden från att sprida sig, men man hade svårt att få kontroll på branden.

  Runt klockan 04.00 på fredagsmorgonen ska byggnaden brunnit ner till grunden. I skrivande stunder är det oklart vad som orsakade branden men under fredagen kommer polisen genomföra en teknisk undersökning.

 • Martin Avedal 22:19 den 18 February, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Räddningstjänsten,   

  Lägenhetsbrand på Fabriksgatan i centrala Örebro 

  Det var vid klockan 20:12 på fredagskvällen som räddningstjänsten larmades till Fabriksgatan i centrala Örebro. Detta efter att det inkommit larm om brand i en lägenhet på platsen.

  Enligt uppgifter skall det börjat brinna på femte våningen i ett flerfamiljshus. Vid klockan 20:52 hade räddningstjänsten släckt branden och under räddningsarbetet uppmanades boenden i området att hålla sig inomhus.

  En person fick föras till sjukhus för kontroll efter att ha andas in rök, i nuläget är det oklart hur pass allvarligt det är. Enligt en uppdatering vid 21:19 ska polisen upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.  

 • Martin Avedal 09:41 den 14 June, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Räddningstjänsten, ,   

  Garagelänga i Vivalla eldhärjades under natten 

  Det var vid klockan 00:07 natten mot måndagen som räddningstjänsten blev larmade till stadsdelen Vivalla i Örebro. Detta efter larm om en brand i byggnad.

  Enligt uppgifter skall det förekommit en brand i en garagelänga på platsen. Räddningstjänsten hade runt klockan 01:30 släckt branden. Totalt ska 12 bilar och byggnaden vara skadade. Polisen misstänker att branden är anlagd och under natten har en teknisk undersökning genomförts.

  Polisen rapporterade också om att det blev stökigt på platsen. Framförallt då många som försökte ta sig igenom avspärrningarna. Polisen fick sätta in flera resurser för att upprätthålla ordningen.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel