Etiketter: Räddningstjänsten Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 07:50 den 19 July, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Räddningstjänsten, ,   

  En till sjukhus efter brand på Väster i Örebro 

  Det var vid klockan 00:18 natten mot fredagen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en bostad på Hertig Karls Allé i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om en brand i byggnad.

  Enligt uppgifter fick en person föras till sjukhus men i skrivande stund är skadeläget oklart. Branden ska förekommit i ett flerfamiljshus och man fick bland annat utrymma trapphuset till bostaden. Vid klockan 01:20 hade räddningstjänsten släckt branden.

  Polisen misstänker att orsaken till branden ska vara någon sorts laddare.

  Foto: Daniel Kolkowski

 • Martin Avedal 18:09 den 25 May, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Hasselfors, , Laxå Kommun, , , Räddningstjänsten   

  Villa i Hasselfors totalförstörd efter brand 

  Det var vid klockan 14:01 som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till samhället Hasselfors i Laxå kommun. Detta efter att det inkommit larm om brand i en byggnad.

  Enligt uppgifter ska det handla om en villa som var helt övertänd. Polisen skriver på sin hemsida att det skulle brinna kraftigt på platsen. Ett flertal enheter ska också blivit utskickade, totalt 13 stycken från fem olika stationer.

  Vid klockan 15:23 meddelar polisen att en person befaras vara kvar i den brinnande villan. En annan person ska dock tagit sig ut och är fysiskt oskadd. Polispatrullerna på plats ska ha haft förhör med vittnen.

  Runt klockan 16.30 ska räddningstjänsten meddelat att branden var under kontroll.

  Foto: Christian Vargahed

 • Martin Avedal 18:23 den 2 May, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Garphyttan, , , , , Räddningstjänsten,   

  Busschaufför till sjukhus efter olycka utanför Garphyttan 

  Det var vid klockan 07:12 på torsdagsmorgonen som räddningstjänst, ambulans och polisen larmades till länsväg 733 strax öster om Garphyttan. Enligt uppgifter ska en buss utan passagerare kört av vägen och krockat med ett träd.

  Enligt initiala uppgifter var föraren vaken och talbar men hade ingen möjlighet att själv ta sig ur bussen då trädet blockerar utgången. Vid klockan 07:50 meddelade polisen att räddningstjänsten fällt trädet så att föraren kan tas ut ur bussen.

  Polisen skriver att en anmälan om trafikolycka kommer att upprättas där det ska utredas om föraren, en man i 65-årsåldern, gjort sig skyldig till brott eller inte i samband med olyckan. Föraren är förd med ambulans till sjukhus, dennes skador bedömdes inte vara allvarliga.

 • Martin Avedal 05:15 den 29 February, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Räddningstjänsten, Skada, , Tågolycka, ,   

  Tre personer påkörda av tåg vid Södra station i Örebro 

  Det var runt klockan 22.45 på onsdagskvällen som ambulans, polis och räddningstjänst larmades till Södra station i centrala Örebro. Detta efter att det inkommit ett larm gällande en olycka.

  Enligt uppgifter skall tre personer blivit påkörda av ett godståg, alla dessa tre ska varit fotgängare och blivit allvarligt skadade skriver polisen på sin hemsida. Dessutom har man tagit loket i beslag pga utredningssyfte.

  Polisen har under natten genomfört en större insats på platsen och man har förhört vittnen. Olyckan ska ha inträffat vid järnvägsövergången, enligt uppgifter till Aftonbladet ska lokföraren inte vara misstänkt för något brott.

  Läsarbilder: Daniel Kolklwski

 • Martin Avedal 14:28 den 4 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Brandattentat, Folkungagatan, , , , Räddningstjänsten,   

  Brandattentat mot fastighet på Väster i Örebro 

  Räddningstjänsten larmades vid klockan 08:10 på torsdagen till en fastighet på Folkungagatan i Örebro. Detta då en privatperson upptäckt rökutveckling inifrån huset.

  Enligt uppgifter upptäckte räddningstjänsten att någon kastat in något brandfarligt genom en ruta på byggnaden, rutan sitter i anslutning till gatan. Branden ska ha självslocknat men det finns spår efter eld. Det finns inte några bostäder i aktuell fastigheten som ägs av Örebrobostäder, byggnaden är också ett äldre trähus.

  Den polispatrull som beordrades till platsen träffade på ett vittne som klockan 07:24 upptäckte hålet i fönstret men då syntes ingen rökutveckling. En förundersökning gällande mordbrand har inletts. Polisens kriminaltekniker är på plats och genomför en brottsplatsundersökning.

  Polisen är mycket angelägen om att få in uppgifter om någon gjort iakttagelser under natten före eller i anslutning till klockslaget klockan 07:24. Den som tror sig ha uppgifter att lämna i ärendet ombeds ringa 114 14 och ange tips efter talsvaret.

 • Martin Avedal 09:52 den 25 September, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Räddningstjänsten,   

  Misstänkt mordbrand när fordon brann i Bista 

  Det var vid klockan 04:17 natten mot måndagen som räddningstjänsten larmades till ett företag i Bista i de södra delarna av Örebro. När larmet kom in ska det ha handlat om en eldsvåda på platsen.

  Enligt uppgifter skall flera fordon intill företaget ha brunnit, polisen uppger att det ska vara fullt utvecklade bränder. Efter att räddningsstyrkorna släckt fordonen har polispatrullerna spärrat av området och genomfört en teknisk undersökning.

  — En förundersökning gällande mordbrand är inledd på grund av att det rör sig om ett betydande ekonomiskt värde som har brunnit upp, skriver polisen på sin hemsida.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel