Busschaufför till sjukhus efter olycka utanför Garphyttan

Det var vid klockan 07:12 på torsdagsmorgonen som räddningstjänst, ambulans och polisen larmades till länsväg 733 strax öster om Garphyttan. Enligt uppgifter ska en buss utan passagerare kört av vägen och krockat med ett träd.

Enligt initiala uppgifter var föraren vaken och talbar men hade ingen möjlighet att själv ta sig ur bussen då trädet blockerar utgången. Vid klockan 07:50 meddelade polisen att räddningstjänsten fällt trädet så att föraren kan tas ut ur bussen.

Polisen skriver att en anmälan om trafikolycka kommer att upprättas där det ska utredas om föraren, en man i 65-årsåldern, gjort sig skyldig till brott eller inte i samband med olyckan. Föraren är förd med ambulans till sjukhus, dennes skador bedömdes inte vara allvarliga.