Misstänkt rån slutade med krock efter biljakt i Örebro

Först larmades polisen till ett misstänkt rån i centrala Örebro, därefter inträffade en biljakt som slutade med en krock vid Willys i höjd med Baronbackarna. Detta skriver polisen på sin hemsida under tisdagen.

Enligt uppgifter skall det misstänkta rånet inträffat runt klockan 12:15 i centrala Örebro. Det ska handla om en man och en kvinna i 25-årsåldern som stulit ett fordon och försvunnit från platsen. Polisen fick sedan syn på fordonet varpå föraren vägrade stanna.

En dramatiskt biljakt påbörjades där polisen uppger att föraren ska krockat med flera andra fordon i Baronbackarna samt att flera personer ska ha behövt att slänga sig undan för att inte bli påkörda av det aktuella fordonet. I höjd med Willys i Baronbackarna prejar polisen fordonet av vägen.

Vid klockan 13:05 skriver polisen att den 25-årige mannen är misstänkt för rån där fordonet är det stulna godset. Han är också misstänkt för mordförsök, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt rattfylleri.  Kvinnan som också färdades i fordonet är misstänkt för försök till mord samt grov vårdslöshet i trafik.