Etiketter: E18/E20 Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 16:20 den 24 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: E18/E20, Farligt beteende, , , , Trafiksäkerhet, ,   

  Farligt beteende mot trafikanter på motorvägen i Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida att man under både eftermiddagen på måndagen och tisdagen mottagit samtal från allmänheten. Detta handlade om att det kastats föremål så som sten och is/snö på fordon i Västhaga i Örebro.

  Enligt uppgifter har personer från gång- och cykelbron som leder över E18/ E20 kastat dessa föremål i olika storlekar, ner på passerande fordon. Fordon som blivit träffat har klarat sig från skador men vid det mest allvarliga fallet träffades en lastbil, vilket spräckte vindrutan på fordonet.

  Kan innebära livsfarliga konsekvenser

  Att kasta föremål på ett fordon som framförs i upp till 90 km/h kan innebära livsfarliga konsekvenser. Föremålets tyngd i kombination med fordonets hastighet kan göra att vindrutan krossas och att föremålet träffar föraren eller en passagerare och orsaka skada eller dödsfall.

  Rubriceringen på den aktuella händelsen är skadegörelse men beroende på personens uppsåt som kastade samt utfall av händelsen så kan det bli tal om allvarligare rubriceringar.

  Vädjar till allmänheten att prata med barn, vänner och unga

  Vid tidigare liknande fall har det varit ungdomar som begått brott som detta, dock är det inte klarlagt i dessa fall. Vi vädjar dock till allmänheten att prata med barn, vänner och unga i sin närhet. Både om konsekvenserna av den här typen av handlande men också ifall någon besitter viktig information.

  — Polisen är väldigt intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört någonting som kan sättas i samband med ovanstående händelser. Det kan handla om alltifrån en så kallad ”utmaning” på sociala medier som kommentarer eller iakttagelser. Kontakta polisens växel på 114 14 och uppge ”tips” i talsvaret för snabbare framkoppling till operatör.

 • Martin Avedal 23:16 den 2 May, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: E18/E20, , , , Stopp, ,   

  Stopp på E18/E20 efter att lastbil tappade släp 

  Det var runt klockan 17:20 på söndagseftermiddagen som det inträffade ett större stopp på E18/E20 i Örebro. Detta efter att en lastbil tappat ett släp.

  Enligt uppgifter inträffade detta i det norrgående körfältet i höjd med avfarten mot Ekersvägen i Örebro. Stoppet ska ha påverkat trafiken och långa köer bildades på motorvägen i ca två timmar.

  I nuläget finns inga andra uppgifter om vad som ska ha hänt på platsen.

 • Martin Avedal 15:15 den 20 March, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: E18/E20, , , , , Trafikproblem,   

  Hund orsakade trafikproblem på motorväg i Örebro 

  Det var vid klockan 13:24 på lördagen som polisen fick in larm om en lös hund på E18/E20 i Örebro. Hunden ska orsakat störningar i trafiken på motorvägen.

  Enligt uppgifter befanns sig hunden på motorvägen i mellan Karlslundsgatan och Hjärsta. En bilist ska kört på hunden och därefter bildades det trafikstockning på platsen.

  Hunden kunde trots skada fortsätta att röra sig på motorvägen tills den hoppade in en personbil. Efter det som inträffade körde en polispatrull tillsammans med hundens jourhem hunden till en veterinär.

  Trafiken flyter på som vanligt på platsen skriver polisen på sin hemsida.

 • Örebro Tribune 20:46 den 13 January, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: E18/E20, , , olyck, , ,   

  Flera olyckor på E18/E20 

  Vid 19,39 inkommer det att larm om att en minibuss har körts i diket, i riktning mot Örebro, utefter E18/E20 i höjd med Slyte öster om Lillkyrka.
  Enligt initiala uppgifter verkar föraren klarat sig utan allvarliga skador. Bilen ligger i diket och föraren kan inte ta sig ut ur bilen själv.


  Vid 19,12 inkommer det larm om att en lastbil med släp har körts i diket utefter E18/E20 i höjd med Rinkaby öster om Örebro.
  Lastbilen som kört i riktning mot Örebro ligger med släpet i diket och dragbilen på tvären över körbanan och blockerar höger körfält.
  Enligt initiala uppgifter har föraren klarat sig utan skador i samband med avåkningen.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel