Brand i flerfamiljshus på Skäpplandsgatan i Västhaga

Det var vid klockan 09:15 på tisdagsförmiddagen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Västhaga i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om en brand i byggnad på Skäpplandsgatan.

Enligt uppgifter skall det varit en fullt utvecklad lägenhetsbrand och polisen fick bistå räddningstjänsten i deras arbete och undsätta personer som bland annat är fast på balkonger och dylikt. Vid klockan 09:43 skall den initiala branden varit släckt.

En person fick föras med ambulans för sjukvård, när denne lämnade platsen var skadeläget oklart men senare ska det framkommit att denne hade livshotande skador. Dessutom ska ytterligare två personer setts över av ambulanspersonal med anledning av lättare rökskador.

Vid klockan 12:10 skriver polisen att en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats för att kunna utreda hur branden i lägenheten har uppstått. Platsen ska även vara avspärrad.

Foto: Daniel Kolkowski