Etiketter: Våldsbrott Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 15:06 den 22 December, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Våldsbrott,   

  Misstänkt våldsbrott i närheten av Vivalla 

  Flera lokala medier i Örebro skriver under fredagseftermiddagen att det inträffat ett misstänkt våldsbrott i närheten av stadsdelen Vivalla. Larmet ska ha inkommit till polisen runt klockan 14:00.

  Enligt uppgifter skall en person ha hittas skadad utomhus i närheten av Vivalla. Denne fördes till sjukhus med ambulans, polisen har även spärrat av ett större område runt den misstänkta brottsplatsen. Polisen rubricerar även händelsen som grov misshandel.

  Polisen har även varit tydliga med om att det ej ska handla om en skottlossning.

 • Martin Avedal 15:34 den 23 May, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Våldsbrott   

  Grovt våldsbrott på skola i Örebro – elev till sjukhus 

  Det var vid klockan 12.51 på tisdagen som polisen blev larmade till Engelbrektsskolan i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om ett våldsbrott.

  Enligt uppgifter skall en elev blivit förd till sjukhus med ambulans, eleven ska haft en sårskada. Våldsbrottet ska ha inträffat utomhus på skolområdet och gärningsmannen ska därefter flytt platsen till fots eller på en cykel. Det är i nuläget oklart om fler personer är inblandade.

  Polisen ska ha gripit en person skäligen misstänkt för grov misshandel. Man har även spärrat av ett stort område på skolan. Man kommer under eftermiddagen genomföra en teknisk undersökning.

 • Martin Avedal 17:46 den 29 April, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Våldsbrott   

  Misstänkt våldsbrott i Örebro – en person död 

  Det var under lördagseftermiddagen som flera lokala medier i Örebro skrev om ett misstänkt våldsbrott. En person ska blivit funnen död på en adress i centrala Örebro. Aftonbladet uppger att det handlar om en ung kvinna i 20-årsåldern.

  I nuläget är polisen fåordiga när det kommer till uppgifter gällande ärendet. Men omständigheter gör att de utreder mord alternativt dråp, platsen ska vara avspärrad och det kommer genomföras en teknisk undersökning under lördagen.

  Larmet ska ha inkommit runt klockan 13:00 på lördagen. Tre personer ska vara frihetsberövade och anhöriga till den avlidna personen ska vara underrättade.

 • Martin Avedal 10:23 den 2 July, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Kamera, Kameraövervakning, , , , , Våldsbrott,   

  Polisen börjar med kamerabevakning i Wadköping 

  Polismyndigheten i Örebro kunde under fredagen genom sin hemsida informera om att man påbörjar kamerabevakning i Wadköping. Beslutet om bevakning gäller under ett år.

  — Wadköping med närliggande parker har under den senaste tiden blivit en samlingsplats på sena kvällar med en del våldsbrott och skadegörelse som följd. Med anledning av det har en kamera satts upp för att förebygga brott och öka tryggheten, skriver polisen på sin hemsida.

  — Vi har haft några grova våldsbrott i parkerna samt skadegörelser och annan problematik kopplat till det ökade antalet människor som sökt sig till parkerna under de varma sommarkvällarna, säger kommunpolis Erwin Halilovic.

  Kameran täcker gågatan i Wadköping

  Kameran är placerad för att täcka gågatan av Wadköping och ingångarna från parkerna. Beslutet gäller under ett års tid. 

  — Vi kommer precis som vid våra andra kameror löpande kolla över om behovet kvarstår under den tid beslutet är gällande, säger Erwin.

  Polisen ser att kamerabevakning är ett effektivt hjälpmedel i den brottsförebyggande och brottsbekämpande verksamheten. Syftet är att förebygga brott och att öka tryggheten och förmågan att utreda brott. Kamerabevakning är ett komplement till andra åtgärder som genomförs och ska inte ersätta den fysiska polisnärvaron i området. 

 • Martin Avedal 12:22 den 2 November, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , , Våldsbrott   

  Man anhållen misstänkt för mordförsök i Karlskoga 

  Det var runt klockan 20.45 på söndagskvällen som polisen blev larmade till en adress i Karlskoga efter att det inkommit larm om ett våldsbrott. Under måndagen kunde flera lokala medier i Örebro Län rapportera om att en 56-årig man nu är anhållen misstänkt för mordförsök.

  Enligt uppgifter skall en person under natten förts till USÖ med stickskador. Samtidigt ska polisen ha frihetsberövat två personer. Den person som förde till USÖ är en man i 40-årsåldern som även denne är misstänkt för brott. Han ska bland annat var misstänkt för grov misshandel och olaga hot.

  Den 56-årige mannen som nu är anhållen för mordförsök ska enligt uppgifter ha huggit den 40-årige mannen i magen med ett knivliknade föremål. Polis är väldigt förtegna runt händelsen och det är därför i nuläget oklart vad som egentligen har inträffat.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel