Etiketter: Centrala Örebro Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 12:38 den 28 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Centrala Örebro, , , , , ,   

  Man misstänkt för rån i centrala Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida att de vid klockan 11:51 grep en man misstänkt för rån i centrala Örebro. Enligt uppgifter skall mannen vara i 40-årsåldern.

  Det var under söndagsförmiddagen som ett misstänkt våldsbrott ägde rum centralt i Örebro. Utredningsåtgärder har genomförts av flertalet patruller och det var vid detta samband som den 40-årige mannen greps. Det saknas information om någon tillfogats någon skada.

  — Förundersökning gällande rån är inledd, en man i 40-årsåldern är gripen misstänkt för brottet, skriver polisen.

  Polisen skriver även att den misstänkte kommer delges misstanke samt förhöras. Sammanställd information kommer sedan delges jouråklagare som kommer fatta beslut om eventuellt vidare frihetsberövande och då i form av anhållande alternativt att mannen försätts på fri fot.

 • Martin Avedal 09:48 den 21 February, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Centrala Örebro, , , , , ,   

  Ung man utsatt för rån i centrala Örebro 

  Det var vid klockan 22:00 under lördagskvällen som polisen blev larmade till centrala Örebro. Detta efter att det inkommit larm om ett rån.

  Enligt uppgifter skall en ung man i 20-årsåldern under hot tvingats ta ut 500 kr från en bankomat. Mannen befanns sig i centrala Örebro när en grupp okända personer kommit fram och uppträtt aggressivt och hotfullt.

  Polisen rubricerar i nuläget händelsen som misstänkt rån. Mannen ska inte ha blivit utsatt för något fysiskt våld under rånet.

 • Martin Avedal 19:54 den 25 July, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Centrala Örebro, , , , , ,   

  Äldre kvinna bestulen på halsband i centrala Örebro 

  Det var strax före klockan 17:30 på lördagseftermiddagen som polisen fick ett larm från Kungsgatan i centrala Örebro. Det ska ha inträffat en stöld på platsen.

  Enligt uppgifter blev en 75-årig kvinna bestulen på ett halsband när denne skulle gå in i ett trapphus. En för henne okänd man ska ha ryckt halsbandet från kvinnan. Detta inträffade på Kungsgatan i närheten av korsningen till Engelbrektsgatan.

  Kvinnan uppger att allt gick så fort att hon aldrig hann att se gärningsmannen, men denne ska dock sprungit mot Örebro Slott efter att stölden inträffade. Polisen informerar också om att brottsrubriceringen är stöld då kvinnan inte blivit utsatt för våld eller hot.

 • Martin Avedal 11:46 den 15 March, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Centrala Örebro, , , , Örebo, , , ,   

  Stökig natt i Örebro – tre fall av misshandel 

  Det blev en händelserik natt för polisen i Örebro, tre fall av misshandel har rapporterats under natten mot söndagen. Bland annat inträffade ett bråk på ett hotell samt att någon försökte köra över en person.

  Första larmet kom redan vid klockan 23:19 på lördagskvällen då polisen fick rycka ut till en parkeringsplats på Väster. En bersudad man ska slagit två kvinnor och därefter tagit sig till sin lägenhet.

  Polisen kunde gripa mannen och fick belägga denne med spotthuva eftersom denne försökte spotta på polisen. Mannen ska ha sagt att han skulle smitta dem med Coronaviruset.

  Misshandel på hotell i centrala Örebro

  Nästa fall av misshandel inträffade vid klockan 01:32 på ett hotell i centrala Örebro. En man och en kvinna ska hamnat i dispyt med varandra där kvinnan ska slagit mannen med en flaska i huvudet.

  Det var ambulanspersonal som tillkallade på polis eftersom situationen var hotfull. Mannen som blev misshandlad var aggressiv och verkar krampa. Polisen fick använda pepparspray för att få med mannen till ambulansen så att denne kunde få den sjukvård denne behövde.

  Man rammade entrédörr med bil

  Samtidigt som polisen befanns sig vid hotellet i centrala Örebro kom det larm från en festlokalen vid Svampen på Norr. Larmet inkom vid klockan 01:37.

  Enligt uppgifter skall en man blivit avisad från en privatfest i lokalen och gillade inte detta. Mannen ska tagit sin bil och försökt köra på en annan man som dock lyckades hoppa undan. Istället körde mannen på entrén till festlokalen.

  Därefter lämnade mannen platsen och polisen kunde lokalisera den krockskadade bilen på en ort i ett närliggande län. Mannen har inte kunnat gripas men är eftersökt misstänkt för försök till grov misshandel.

 • Martin Avedal 17:48 den 31 January, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Centrala Örebro, , , , , ,   

  Man knivskuren vid rånförsök i centrala Örebro 

  Det var vid klockan 15:51 på fredagseftermiddagen som polis och ambulans blev larmade till parkeringen i höjd med Myrorna i centrala Örebro.

  Enligt uppgifter skall en man blivit utsatt för ett rånförsök när ett flertal personer hotade denne. Bland annat hade de krävt mannen på pengar men denne har uppgett att han inte hade några.

  Blev knivskuren i magen

  Av okänd anledning ska mannen i samband med rånförsöker blivit knivskuren i magen. Enligt initiala uppgifter ska mannen blivit allvarligt skadad efter incidenten.

  Polisen har efter rånförsöket gripit minst en misstänkt och med hjälp av polishund har man även säkrat ett föremål man misstänker har använts. Polisen har även under kvällen genomfört husrannsakan på flera aktuella platser kopplade till gärningsmännen.

 • Martin Avedal 19:38 den 12 January, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Centrala Örebro, , , , ,   

  Kastade smällare mot polis – greps på plats 

  Det var klockan 17:30 på söndagseftermiddagen som polis blev larmade till en restaurang i centrala Örebro. Där skall ett par ungdomar kastat smällare mot restaurangen och när polisen dök upp kastade man även mot dem.

  Enligt uppgifter skall efter flertal ungdomar blivit avisade från restaurangen och därefter kommit tillbaka och kastat in smällare i lokalen. Polisen blev larmade till platsen och totalt skickades tre enheter dit.

  Kastade smällare mot polisen

  När polispatrullerna anlände skall en av ungdomarna kastat en smällare mot en av poliserna varpå denne fick ont i örat och fick uppsöka läkarvård. Den misstänkte gärningsmannen kunde därefter gripas ett par hundra meter bort från restaurangen.

  I nuläget är denne misstänkt för grovt våld mot tjänsteman och är fortfarande frihetsberövad. Polisen har även tagit in ett vittne, och man valde även att stanna kvar på platsen fram till klockan 19.00. För ett par veckor sen hände en liknade incident mot en restaurang vid Behrn Arena.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel