Etiketter: Krämaren Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 13:42 den 8 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Krämaren, , , , , , Vattenläcka   

  Stor vattenläcka vid Krämaren under måndagen 

  Det var under måndagsförmiddagen som det inträffade en större vattenläcka vid Krämaren i centrala Örebro. Polisen skrev ut larmet på sin hemsida vid klockan 11.57.

  Enligt uppgifter var polisen på plats vid Drottninggatan/Köpmangatan i Örebro med anledning av att det har bildats en hel del vatten på platsen. Vattenmassorna ska även kommit in i Krämaren och man fick stänga dörrarna till köpcentret.

  — Polisen kommer bistå räddningstjänsten i att spärra av området till dess att vattnet sjunkit undan igen och vattenläckan är åtgärdad, skriver polisen på sin hemsida.

  Vid klockan 12:32 meddelade polisen att kommunen fått stopp på läckaget. I skrivande stund är det oklart vad som orsakade vattenläckan samt om det finns några materiella skador efter incidenten.  

 • Martin Avedal 16:36 den 8 December, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Krämaren, , , , ,   

  Knivman orsakade tumult på Krämaren 

  Det var vid klockan 12:18 som polisen kunde stoppa en 20-åring man i centrala Örebro. Mannen hade innan polisen anträffade denne ställt till med ett tumult inne på Ica-City i Krämaren.

  Enligt uppgifter skulle mannen blivit ombedd att lämna butiken varpå denne ska knuffat omkull en äldre herre samt hotat personalen med kniv. Därefter ska mannen flytt från platsen och samtidigt knuffat omkull en kvinna för att ta dennes elsparkcykel.

  Polisen kunde kort därefter anträffa den 20-årige knivmannen i centrala Örebro. Denne är i nuläget misstänkt för två fall av olaga hot och ofredande samt för egenmäktigt förfarande och brott mot knivlagen. Oklart om den äldre herren samt kvinnan behövde uppsöka sjukvård efter incidenten.

 • Martin Avedal 22:06 den 24 November, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Krämaren, , , , ,   

  Kvinnor frihetsberövade efter bråk i Krämaren 

  Det var runt klockan 19:00 på tisdagskvällen som polisen blev larmade till Krämaren i centrala Örebro. Orsak ska varit att det förekommit ett bråk i en av butikerna.

  Enligt uppgifter skall två kvinnor i 20-årsåldern blivit frihetsberövade efter bråket. De bägge kvinnorna ska ha försökt stjäla varor för ca 6500 tusen kronor från en butik.

  När de bägge kvinnorna blev konfronterade ska de börjat bråka inne i butiken med bland annat ordningsvakter. Två polispatruller skickades ut som kunde lugna ner situationen. Det är oklart vad det var för typ av produkter som det handlar om.

 • Martin Avedal 20:09 den 23 September, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Krämaren, , Nygatan, , , ,   

  Bilist blev misshandlad på Nygatan i Örebro 

  Polisen blev vid klockan 18:43 larmade till Nygatan i centrala Örebro efter det inträffat en misshandel på platsen. Men de två misstänkta gärningsmännen kunde gripas på Köpmangatan i höjd med Krämaren.

  Enligt uppgifter skall en manlig bilist stoppad en annan bilist på Nygatan. Därefter skall mannen som stoppade bilen av okänd anledning gått fram och gett föraren av den andre bilen ett flertal slag.

  Försvann från Nygatan men kunde gripas vid Krämaren

  Den misstänkte gärningsmannen skall efter misshandeln lämnat Nygatan i samma fordon denne kom i. Flera polispatruller larmades ut och på Köpmangatan i höjd med Krämaren stoppas ett fordon som stämmer in på beskrivningen man fått.

  I bilen sitter två unga män födda 96 och 97, de bägge stämmer in på det signalement man fått från den misshandlade bilisten. Under polisens kontroll upptäckt också två knivar i fordonet, dessa tas i beslag.

  Det är i nuläget oklart varför den manliga bilisten misshandlade en annan bilist. Det kommer också in uppgifter om att denne ska ådragit sig skador men inte behövt uppsöka läkarvård. Polisen kommer under kvällen hålla förhör med alla inblandade parter.

 • Örebro Tribune 17:08 den 14 September, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Krämaren, , , ,   

  Torrkokning orsakade stor utryckning 

  Polisen, räddningstjänsten samt ambulans larmades till höghuset Krämaren på Drottninggatan efter att det inkommit larm om röklukt i trapphuset.

  Räddningstjänsten kunde ganska så snabbt finna orsaken till röklukten det visade sig att det var misslyckad matlagning som var orsaken (bränd mat i en fritös).
  Polisen och ambulansen kunde lämna platsen snabbt medans räddningstjänsten vädrade ur den aktuella lägenheten.

  Foto: Pressbilden

 • Håkan Eriksson 21:24 den 25 February, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Krämaren, , , , ,   

  25-åring greps för mordförsök i centrala Örebro 

  Polisen grep en man för ett mordförsök som skedde vid 19-tiden under måndagen på Näbbtorgsgatan i centrala Örebro. Den gripne mannen är i 25-årsåldern och han har enligt polisen skadat en 33-årig man genom att sticka honom med ett vasst föremål, troligtvis en kniv.

  Den skadade mannen anträffades på Köpmangatan, utanför ICA Cityhallen vid Galleria Krämaren och fördes snabbt med ambulans till Universitetssjukhuset i Örebro. Den skadade mannen hade allvarliga sårskador på överkroppen.

  Polisen griper strax därefter en 25-åring, misstänkt för händelsen – enligt polisen griper dom mannen i närheten av platsen där den skadade mannen anträffades.

  Den troliga brottsplatsen är på Näbbtorgsgatan mellan Stadsbiblioteket och Näbbtorget. Initialt bedömdes gärningen vara en grov misshandel, men skadorna på målsägaren gör att brottet har omrubricerats till mordförsök. Skadorna är allvarliga, men för närvarande inte livshotande.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel