Etiketter: Misstänkt mordbrand Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 15:23 den 12 November, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Misstänkt mordbrand, , , ,   

  En gripen efter de misstänkta mordbränderna i Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida under söndagseftermiddagen att de gripit en man i 40-årsåldern. Denne ska vara misstänkt för en rad mordbränder som ägde rum runt om i centrala Örebro natten till lördagen.

  — Under utredningsarbetet, bland annat med hjälp av övervakningskameror, kunde polisen identifiera en man som misstänkt för brott och en åklagare beslutade under lördagskvällen att han skulle bli anhållen i sin frånvaro, skriver polisen.

  Den misstänkte kunde gripas i närheten av polishuset

  Polisen har under lördagskvällen och natten mot söndagen letat efter mannen. Tidigt på söndagsmorgonen hittades denne i närheten av polishuset. Mannen, som är i 40-årsåldern, blev gripen av en patrull och en åklagare beslutade att han skulle vara fortsatt anhållen.

  Mannen är i nuläget misstänkt för mordbrand på Gamla gatan och han är dessutom misstänkt för skadegörelse genom brand på de båda soptunnorna. Utredningen fortsätter för att kunna knyta mannen även till mordbranden som var på Kyrkogatan.

  Polisens kriminaltekniker har under dagen genomfört brottsplatsundersökning på Gamla gatan och de fortsätter, under eftermiddagen, med undersökning på Kyrkogatan.

 • Martin Avedal 19:36 den 11 November, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Misstänkt mordbrand, , , , ,   

  Misstänkt mordbrand vid flertal bränder i Örebro 

  Det var vid klockan 04.16 natten mot lördagen som räddningstjänsten larmades till Järntorget i centrala Örebro. Detta efter larm om ett flertal bränder på platsen.

  Enligt uppgifter skall det förekommit tre stycken bränder inom loppet av en halvtimma. Det är två soptunnor, en källare och ett trapphus som har varit drabbade, framför allt en fastighet på Olaigatan i höjd med Järntorget. Under lördagsförmiddagen har fastigheten varit avspärrad och polis samt räddningstjänst har varit på plats.

  — En förundersökning om mordbrand är inledd. Ingen person är skadad och det finns ingen misstänkt i dessa ärenden i nuläget, skriver polisen på sin hemsida.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel