Etiketter: Järntorget Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 12:07 den 6 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Järntorget, , , , ,   

  Trio rånade ung man på väska – gripna av polis 

  Det var runt klockan 01:20 natten mot lördagen som polisen larmades till Järntorget i centrala Örebro. Detta efter att det inkommit ett larm om ett rån på platsen.

  Enligt uppgifter skall rånoffret, en ung man i 20-årsåldern blivit rånad på sin väska av tre stycken gärningsmän. Polisen kunde senare under natten gripa tre stycken misstänkta, de hade den unge mannens väska med sig.

  Trion är i skrivande stund misstänkta för rån. Det finns inga uppgifter om den unge mannen kommit till skada och behövt uppsöka sjukvård.

 • Martin Avedal 21:57 den 11 December, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Järntorget, , , ,   

  En anhållen misstänkt för grov misshandel vid Järntorget 

  Polisen skriver på sin hemsida under måndagseftermiddagen att de gripit en man misstänkt för misshandel i Örebro. Detta ska ha ägt rum runt klockan 14.22 vid Olaigatan i höjd med Järntorget.

  Enligt uppgifter skall en polis i tjänst iakttagit under patrullering att två män låg och brottades på marken på trottoaren på Olaigatan vid Järntorget. Patrullen avbröt bråket och kallade på förstärkning.

  Efter att ha samtalat med vittnen på plats greps en av männen misstänkt för grov misshandel på den andre. Bl.a. ska målsägaren blivit slagen när denne låg på marken varför brottet bedömts som grovt.

  Den misstänkte är i 25-årsåldern medan målsägaren är i 35-årsåldern. Målsägaren var inte så allvarligt skadad att denne behövde uppsöka sjukvård. Efter förhör anhölls den gripne mannen efter beslut av åklagare.

 • Martin Avedal 19:36 den 11 November, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Järntorget, , , , , , ,   

  Misstänkt mordbrand vid flertal bränder i Örebro 

  Det var vid klockan 04.16 natten mot lördagen som räddningstjänsten larmades till Järntorget i centrala Örebro. Detta efter larm om ett flertal bränder på platsen.

  Enligt uppgifter skall det förekommit tre stycken bränder inom loppet av en halvtimma. Det är två soptunnor, en källare och ett trapphus som har varit drabbade, framför allt en fastighet på Olaigatan i höjd med Järntorget. Under lördagsförmiddagen har fastigheten varit avspärrad och polis samt räddningstjänst har varit på plats.

  — En förundersökning om mordbrand är inledd. Ingen person är skadad och det finns ingen misstänkt i dessa ärenden i nuläget, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 21:26 den 13 January, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Järntorget, , , , ,   

  Man gripen misstänkt för misshandel vid Järntorget 

  Det var vid klockan 17:59 på torsdagskvällen som polisen blev larmade till Järntorget i centrala Örebro. Detta efter att det inkommit ett larm om ett bråk mellan ett flertal personer på platsen.

  Enligt uppgifter kunde polisen efter en stunds utredningsarbete gripa en man i 20 till 25-årsåldern. Han ska vara misstänkt för bland annat misshandel. Denne ska ha utövat våld mot minst två personer till varpå en av dessa har synliga skador. Skadorna bedömdes dock inte vara allvarliga skriver polisen.

  Mannen är utöver misshandel även misstänkt för olaga hot samt övergrepp i rättssak. Efter förhör kommer en åklagare ta beslut om han ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.

 • Örebro Tribune 21:26 den 15 January, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Järntorget, , , , , ,   

  Sparkade och puttade på Ordningsvakter 

  De två personerna, en kvinna i 45-årsåldern och en man i 50-årsåldern, ska i närheten av Järntorget ha puttat och sparkat på några ordningsvakter.

  Ordningsvakterna ska inte ha ådragit sig några skador men de två personerna omhändertogs och avlägsnades från platsen.

  De båda är nu misstänkta för våldsamt motstånd samt våld mot tjänsteman. Mannen misstänks även för vapenbrott samt brott mot knivlagen.

 • Martin Avedal 19:28 den 28 July, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Järntorget, , , ,   

  Onykter man ska misshandlat kvinna på Järntorget 

  Det var vid klockan 16:55 på tisdagseftermiddagen som polis blev larmade till Järntorget i centrala Örebro. Det ska ha inkommit larm om en misshandel.

  Enligt uppgifter skall en onykter man misshandlat en kvinna på platsen. Ordningsvakter genomfört ett ingripande men blivit störda så allmänheten och fick assistans av de tillkallade polispatrullen.

  I nuläget är det oklart vad som låg bakom misshandeln men polisen har genomfört förundersökningsåtgärder på plats. Man har även skrivit en anmälan och mannen har blivit omhändertagen för tillnyktring.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel