Etiketter: anhållen Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 16:47 den 10 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: anhållen, , , , , , Upplopp,   

  Ytterligare två anhållna efter kravallerna i Sveaparken 

  Polisen kunde under tisdagen skriva på sin hemsida att man gripit och anhållit två personer. Dessa ska vara misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet under kravallerna i Sveaparken. Totalt har polisen nu anhållit 6 personer kopplade till ärendet.

  — Utredningsarbetet fortskrider med full kraft och vi har goda förhoppningar om att kunna identifiera och lagföra fler individer som varit inblandade i upploppet, säger polisregion Bergslagens kommenderingschef Emelie Bodegrim.

  Kravallerna i Sveaparken ägde rum under påskhelgen

  Det var under långfredagen den 15 april som ett våldsamt upplopp ägde rum i Sveaparken i Örebro. Detta i samband med att politikern Rasmus Paludan skulle besöka Örebro och tända eld på Koranen.

  Totalt sattes fyra polisbussar i brand och ett flertal poliser samt privatpersoner skadades under de kravallerna som bröt ut i parken. I efterspelet till händelsen har fyra personer begärts häktade för grovt blåljussabotage.

  Idag kunde polisen meddela att man gripit och anhållit ytterligare två personer misstänkta för blåljussabotage. Det ska handla om två män i 20–30-årsåldern. Sista dag för eventuell häktningsframställan är nu på fredag den 13 maj.

 • Martin Avedal 11:53 den 5 January, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: anhållen, , , , , , ,   

  En anhållen efter misstänkt mord i Kopparberg 

  Polisen informerade på sin hemsida att man utreder ett misstänkt mord i Kopparberg. En person har anträffats död och en person sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, skriver polisen.

  Enligt uppgifter var det under tisdagskvällen som flera polisresurser befanns sig i Kopparberg då det ska inträffat ett grovt våldsbrott. Under gårdagskvällen samt natten till onsdagen var dock polisen förtegna om vad som inträffat.

  Vid klockan 09:30 på onsdagsmorgonen gick man ut med uppgifterna att man anträffat en person död i en bostad, samt att en person sitter anhållen. Polisen har även genomfört en teknisk undersökning samt samlat in vittnesuppgifter.

 • Martin Avedal 11:23 den 22 November, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: anhållen, , , , , ,   

  Kvinna misstänkt för grov misshandel av man 

  Det var vid klockan 22:30 under gårdagskvällen som polisen blev larmade till en adress i Örebro. Detta efter att en man i 40-årsåldern hört av sig till polisen och uppgett att denne blivit misshandlad.

  Enligt uppgifter skall mannen blivit misshandlad av sin fru, han ska blivit knivskuren av ett knivliknade föremål. Misshandeln ska även inträffat framför parets gemensamma barn. Mannen fick föras till sjukhus för vård av sina skador men de är inte livshotande.

  Polisen kunde frihetsberöva kvinnan som också är i 40-årsåldern, hon är i nuläget misstänkt för grov misshandel och barnfridsbrott. Åklagaren har beslutat om att kvinnan ska bli anhållen.

 • Martin Avedal 12:53 den 21 August, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: anhållen, , , , , ,   

  Man anhållen efter våldtäkt i Hallsberg 

  Det var under natten mot lördagen som en man i 30-årsåldern ska utfört en våldtäkt mot en kvinna. Våldtäkten ska ha inträffat utomhus i Hallsberg och larmet inkom till polisen vid klockan 02:19.

  Enligt uppgifter skall mannen utfört sexuella handlingar mot kvinnan, dessa handlingar ska klassas som våldtäkt skriver polisen på sin hemsida. Mannen kunde frihetsberövas av polisen och kvinnan ska inte behövt uppsöka någon akutsjukvård efter incidenten.

  Vid klockan 10:10 under lördagsförmiddagen framkom uppgifter att den misstänkte gärningsmannen skall sitta fortsatt frihetsberövad. En åklagare har bestämt att mannen numera är anhållen.

 • Martin Avedal 22:53 den 10 May, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: anhållen, , , , ,   

  Ung man anhållen för misshandel i centrala Örebro 

  Det var vid klockan 15:56 på söndagseftermiddagen som polisen kunde gripa en ung man i 20-årsåldern misstänkt för misshandel. Denne kunde senare under kvällen bli anhållen för brottet.

  Enligt uppgifter skall polisen fått in samtal om att en ung man misshandlat en kvinna i övre tonåren på Norr City i Örebro. Flera personer ska ha bevittnat händelsen och en polispatrull skickades ut.

  På plats kunde polisen genomföra förhör och samla uppgifter och tillslut gripa den 20-årige mannen. Denne anhölls vid klockan 18:40 efter beslut från åklagare.

  Den unge kvinnan ska inte ådragit sig några allvarliga och behövde inte uppsöka någon sjukvård efter misshandeln. Det är i nuläget oklart vilken relation de bägge hade.

 • Martin Avedal 12:01 den 10 July, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: anhållen, , , , ,   

  Man anhållen misstänkt för misshandel av sin pappa 

  Det var efter klockan 23.00 på tisdagskvällen som polisen i Örebro blev utlarmade till en adress på Öster efter att det inkommit larm om ett lägenhetsbråk.

  Enligt uppgifter skall en man i 60-årsåldern misshandlat sin pappa som är i 80-årsåldern. De bägge ska bo tillsammans i lägenheten och det har tidigare förekommit bråk och dispyter på adressen.

  Polisen grep sonen och förde honom till polishuset misstänkt för misshandel. Under natten mot onsdagen anhålls denne för misshandel av normalgraden. Det är oklart om pappan ådrog sig några allvarliga skador.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel