Etiketter: anhållen Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 10:20 den 1 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: anhållen, , , , ,   

  Man anhållen misstänkt för våldtäkt i Örebro 

  Under måndagen skriver flera lokala medier i Örebro att polisen under natten grep en man misstänkt för våldtäkt i Örebro. Den misstänkte ska vara i 50-årsåldern och målsägaren en kvinna i 45-årsåldern.

  Enligt uppgifter skall våldtäkten ägt rum i en bostad i Örebro under söndagseftermiddagen. Det var kvinnan som anmälde brottet till polisen, denne och mannen ska känt varandra sen tidigare.

  Det finns lite information om incidenten men mannen ska ha gripits under natten till måndagen i en annan bostad. Efter förhör ska mannen under måndagen blivit anhållen av åklagare.

 • Martin Avedal 20:09 den 19 February, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: anhållen, , , , , , , , ,   

  Man anhållen misstänkt för olaga hot i Vivalla 

  Polisen skriver under måndagskvällen att en man har blivit anhållen misstänkt för ett flertal brott. Dessa ska ha inträffat vid en händelse under eftermiddagen i stadsdelen Vivalla i Örebro.

  Enligt uppgifter skall mannen som är i 40-årsåldern brutit sig in i en bostad i Vivalla genom att förstöra en dörr. I lägenheten har han därefter hotat ett flertal personer, bland annat ett barn under 15 år. Efter händelsen avvek mannen från platsen, detta ska ha inträffat runt klockan 14:00-tiden.

  Senare under kvällen kan mannen gripas på en annan ort i länet skriver polisen på sin hemsida. Detta ska ha inträffat runt klockan 19:00, efter gripandet blir mannen anhållen av åklagare och är i nuläget misstänkt för olaga hot i två fall, barnfridsbrott, skadegörelse samt grovt hemfridsbrott. 

 • Martin Avedal 21:08 den 14 February, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: anhållen, , , , , , ,   

  Man anhållen misstänkt för mordförsök i Vivalla 

  Det var vid klockan 14.43 på onsdagseftermiddagen som polisen grep en man i 35-årsåldern. Denne ska vara misstänkt för ett mordförsök i stadsdelen Vivalla. När polisen först grep mannen var han enbart misstänkt för misshandel.

  Enligt uppgifter inträffade händelsen i en lägenhet i Vivalla. Målsägaren, en man i 40-årsåldern fick föras till sjukhus för vård. Han ska ha misshandlats med ett tillhygge och den misstänkte kunde gripas i anslutning till platsen.

  — Omfattande utredningsåtgärder har genomförts på platsen. Lägenheten och anslutande utrymmen är avspärrade och kommer så att vara till dess forensisk personal säkrat utredningens tekniska del, skriver polisen.

  Senare under kvällen vid klockan 18:48 blev den misstänkte mannen anhållen av åklagare. Rättsläget ska även ändrats till försök till mord. Utredningsåtgärder pågår fortfarande på platsen som alltjämt är avspärrad.

 • Martin Avedal 14:14 den 25 December, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: anhållen, grovt sexuellt övergrepp, , , , sexuellt övergrepp,   

  Man anhållen misstänkt för grovt sexuellt övergrepp 

  Flera lokala medier i Örebro skriver under juldagen att en man i 45-årsåldern sitter anhållen misstänkt för grovt sexuellt övergrepp. Detta ska ha inträffat i centrala Örebro under natten mot måndagen.

  Enligt uppgifter så larmades polisen runt klockan 02:00 till centrala Örebro. Detta efter att de fått in larm gällande en misshandel. En man kunde gripas i närheten av den aktuella brottsplatsen. Polisen ändrade även rubriceringen till misstänkt våldtäkt.

  Men under måndagsförmiddagen har man hållit förhör med vittnen och den utsatta kvinnan. Rubriceringen är nu grovt sexuellt övergrepp och mannen sitter anhållen misstänkt för detta.

 • Martin Avedal 21:57 den 11 December, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: anhållen, , , , , ,   

  En anhållen misstänkt för grov misshandel vid Järntorget 

  Polisen skriver på sin hemsida under måndagseftermiddagen att de gripit en man misstänkt för misshandel i Örebro. Detta ska ha ägt rum runt klockan 14.22 vid Olaigatan i höjd med Järntorget.

  Enligt uppgifter skall en polis i tjänst iakttagit under patrullering att två män låg och brottades på marken på trottoaren på Olaigatan vid Järntorget. Patrullen avbröt bråket och kallade på förstärkning.

  Efter att ha samtalat med vittnen på plats greps en av männen misstänkt för grov misshandel på den andre. Bl.a. ska målsägaren blivit slagen när denne låg på marken varför brottet bedömts som grovt.

  Den misstänkte är i 25-årsåldern medan målsägaren är i 35-årsåldern. Målsägaren var inte så allvarligt skadad att denne behövde uppsöka sjukvård. Efter förhör anhölls den gripne mannen efter beslut av åklagare.

 • Martin Avedal 22:36 den 6 December, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: anhållen, , , , , , ,   

  Äldre man anhållen misstänkt för mord i Hallsberg 

  Polisen skriver på sin hemsida vid klockan 18:28 att en man
  i 80-årsåldern har anhållits skäligen misstänkt för mord. Brottsplatsen ska vara en bostad i centrala Hallsberg.

  Enligt uppgifter var det under onsdagsförmiddagen som man påträffade en avliden person på den aktuella adressen. Ca en timme senare ska polisen gripit en misstänkt, den avlidna ska vara en kvinna i 75-årsåldern.

  Mannen och kvinnan ska vara bekanta för varandra. Under dagen har utredningsåtgärder genomförts i den aktuella bostaden där bland annat tekniker arbetat med att säkra spår. Arbetet fortsätter under kvällen med informationsinhämtning och vittnesförhör. Brottsrubriceringen kan komma att ändras.

  — Den avlidna kvinnan är i nuläget inte formellt identifierad men anhöriga har underrättats om de faktiska omständigheterna, skriver polisen på sin hemsida.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel