Man gripen på tåg efter misstänkt inbrott i Örebro

Polisen skriver på sin hemsida att man under natten mot tisdagen gripit en man på ett tåg som stannade vid Kumla station. Detta efter att en privatperson sett mannen genomföra ett inbrott på Södra station i Örebro.

Enligt uppgifter larmades först polisen vid klockan 00:15 till Södra station efter att en privatperson sett mannen bryta sig in i ett utrymme till stationsbyggnaden. Mannen ska därefter klivit på ett tåg som skulle åka i riktning till Hallsberg.

Vid Kumla station möter en polispatrull upp mannen och kan gripa denne. I samband med gripandet kontrollerade polisen en väska där man hittade misstänkt stöldgods och brottsverktyg. Dessa tas i beslag och en anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas.

Mannen som är i 35-årsåldern visar sig vara dömd för ett tidigare brott och ska avtjäna ett straff. Polisen för mannen till den aktuell anstalten skriver man på sin hemsida.