Etiketter: Våldsamt motstånd Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 21:15 den 18 June, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , , Våldsamt motstånd   

  Polisen omhändertog berusad man i galleria 

  Polisen skriver att de vid klockan 16:24 på tisdagen blev larmade till en galleria i centrala Örebro. Detta efter att en ordningsvakt försökt avvisa en berusad person men stött på motstånd.

  Enligt uppgifter skall den berusade personen uppträtt väldigt agiterad, varpå polispatruller beordras till platsen. Där görs bedömning att personen är allt för påverkad för att på ett säkert sätt ta hand om sig själv, varför ett omhändertagande enligt LOB genomfördes.

  Den berusade personen är en man i 45-årsåldern. Denne är misstänkt för våldsamt motstånd i samband med omhändertagandet. Mannen ska under kvällen få nyktra till under uppsikt av personal.

 • Martin Avedal 09:59 den 28 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Våldsamt motstånd   

  Polisen rapporterar om händelserik natt i Örebro 

  Precis som under gårdagen rapporterar polisen på sin hemsida om en mycket händelserik natt. Framför allt har det ägt rum flera fall av misshandel i centrala Örebro under natten mot söndagen.

  Första misshandeln i Örebro

  Vid klockan 22.53: ska två män, en i 30-årsåldern respektive 55-årsåldern har enligt egen utsaga blivit misshandlade i anslutning till ett snabbmatsställe i central Örebro. En av männen tvingades söka sjukvård, skadeläge okänt.

  Andra misshandeln i Örebro

  Ordningsvakt kontaktar polis vid klockan 01.07 från en krog i centrala Örebro, anledningen är att en misshandel inträffat. Kvar på plats är både misstänkt som är en man i 25-årsåldern samt målsäganden som också han är en man. Polispatrull genomför utredningsåtgärder och anmälan misshandel skrivs. Den misstänkte mannen avlägsnas sedan från platsen.

  Hot samt våldsamt motstånd

  En man i 18-årsåldern misstänks för hot samt våldsamt motstånd på en krog i centrala Örebro. Utredningsåtgärder vidtagna och vittnen finns till händelsen. Detta ska ha inträffat vid klockan 01.47.

  Försök till stöld genom inbrott

  Väktare kontaktar polis vid 01.53 då denne iakttar en man i anslutning till en byggarbetsplats på Öster i Örebro. Polis beordras till platsen och kontrollerar en man i 40-årsåldern. Mannen misstänks för försök till stöld.

 • Martin Avedal 20:48 den 24 August, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: cykeltjuv, , Mejeritorget, , , , , , Våldsamt motstånd   

  Narkotikapåverkad cykeltjuv blev våldsam mot polis 

  Det var vid klockan 15:15 på torsdagen som polisen blev larmade till Mejeritorget på Norr i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om en pågående cykelstöld.

  Enligt uppgifter skall en polispatrull fått syn på tjuven när denne lämnade platsen på sitt stöldgods. Trots detta lyckades den misstänkte försvinna från patrullen. Istället kunde man lokalisera denne till fots utan den stulna cykeln vid sin sida.

  När polispatrullen konfronterade den misstänkte cykeltjuven blev denne våldsam och visade tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Cykeltjuven som är en man i 35-årsåldern blev omhändertagen enligt LOB, han är nuläget misstänkt för stöld av cykel, våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott genom eget bruk.

  Polisen skriver även på sin hemsida att patrullen lyckades inte lokalisera den stulna cykeln.

 • Martin Avedal 09:52 den 3 June, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Våldsamt motstånd   

  Polis påträffade efterlyst person i Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida att de under natten påträffade en efterlyst person i Örebro. Personen ska vara en man i 40-årsåldern som var efterlyst för avtjäning.

  Enligt uppgifter skall mannen runt klockan 03:25 natten mot lördagen påträffats i Örebro. Denne ska uppfört sig mycket illa åt patrullen och blev bojad, fotbojad och dessutom försedd med spotthuva. Därefter blev det transport till en kriminalvårdsanstalt.

  Polisen ska även efter ingripandet skrivit en anmälan gällande våldsamt motstånd. Det framkommer dock inte i texten vart i Örebro den efterlyste mannen blev påträffad.

 • Martin Avedal 10:09 den 10 December, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Våldsamt motstånd   

  Polisen rapporterar om en stökig natt i Örebro 

  Det ska varit en stökig natt i Örebro skriver polisen på sin hemsida. Natten mot lördagen ska det förekommit flera fall av fylleri. Runt fjorton personer ska ha kopplats till fylleriärenden runt om i staden.

  Vid klockan 00:27 omhändertogs en man i 20-årsåldern för fylleri. Denne ska ha bråkat med en ordningsvakt i centrala Örebro och är även misstänkt för våld mot tjänsteman.

  En stund senare vid klockan 00:43 var det dags igen. En man i 30-årsåldern ska ha försökt lägga sig i ett omhändertagande av en annan person. Flera patruller tvingas hantera den 30-årige mannen som i nuläget är misstänkt för våldsamt motstånd, ringa narkotikabrott och blåljussabotage.

  Tidigare under kvällen ska även en ung kvinna i 17-årsåldern åkt dit för missbrukande av falsk urkund. Detta då hon visat upp en annan persons id-handling i avsikt att komma in på en krog skriver polisen.

 • Martin Avedal 14:42 den 11 May, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Aggressiv, , , , , , Våldsamt motstånd   

  Aggressiv kvinna omhändertagen efter besök på socialtjänsten 

  Det var vid klockan 09:59 på tisdagsförmiddagen som polisen blev larmade till socialtjänsten på Norr i Örebro. Detta efter att personalen själva slagit larm.

  Enligt uppgifter skall en aggressiv kvinna i 30-årsåldern betett sig våldsamt inne i lokalen. Personalen beskrev kvinnan som ”mycket aggressiv”. En polispatrull skickads ut som kunde kontrollera kvinnan, efter identifiering avlägsnade man henne från platsen.

  Vid klockan 11:24 kom det nya larm från socialtjänsten, detta då den 30-årige kvinnan var tillbaka i receptionen. En patrullskickades återigen ut som kunde omhänderta kvinnan enligt polislagen med anledning av störande av den allmänna ordningen.

  Kvinnan är i nuläget misstänkt för förgripelse mot tjänsteman, ringa misshandel samt våldsamt motstånd. Det är oklart om någon behövt uppsöka vård efter de bägge incidenterna.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel