Etiketter: Våldsamt motstånd Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 20:48 den 24 August, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: cykeltjuv, , Mejeritorget, , , , , , Våldsamt motstånd   

  Narkotikapåverkad cykeltjuv blev våldsam mot polis 

  Det var vid klockan 15:15 på torsdagen som polisen blev larmade till Mejeritorget på Norr i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om en pågående cykelstöld.

  Enligt uppgifter skall en polispatrull fått syn på tjuven när denne lämnade platsen på sitt stöldgods. Trots detta lyckades den misstänkte försvinna från patrullen. Istället kunde man lokalisera denne till fots utan den stulna cykeln vid sin sida.

  När polispatrullen konfronterade den misstänkte cykeltjuven blev denne våldsam och visade tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Cykeltjuven som är en man i 35-årsåldern blev omhändertagen enligt LOB, han är nuläget misstänkt för stöld av cykel, våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott genom eget bruk.

  Polisen skriver även på sin hemsida att patrullen lyckades inte lokalisera den stulna cykeln.

 • Martin Avedal 09:52 den 3 June, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Våldsamt motstånd   

  Polis påträffade efterlyst person i Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida att de under natten påträffade en efterlyst person i Örebro. Personen ska vara en man i 40-årsåldern som var efterlyst för avtjäning.

  Enligt uppgifter skall mannen runt klockan 03:25 natten mot lördagen påträffats i Örebro. Denne ska uppfört sig mycket illa åt patrullen och blev bojad, fotbojad och dessutom försedd med spotthuva. Därefter blev det transport till en kriminalvårdsanstalt.

  Polisen ska även efter ingripandet skrivit en anmälan gällande våldsamt motstånd. Det framkommer dock inte i texten vart i Örebro den efterlyste mannen blev påträffad.

 • Martin Avedal 10:09 den 10 December, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Våldsamt motstånd   

  Polisen rapporterar om en stökig natt i Örebro 

  Det ska varit en stökig natt i Örebro skriver polisen på sin hemsida. Natten mot lördagen ska det förekommit flera fall av fylleri. Runt fjorton personer ska ha kopplats till fylleriärenden runt om i staden.

  Vid klockan 00:27 omhändertogs en man i 20-årsåldern för fylleri. Denne ska ha bråkat med en ordningsvakt i centrala Örebro och är även misstänkt för våld mot tjänsteman.

  En stund senare vid klockan 00:43 var det dags igen. En man i 30-årsåldern ska ha försökt lägga sig i ett omhändertagande av en annan person. Flera patruller tvingas hantera den 30-årige mannen som i nuläget är misstänkt för våldsamt motstånd, ringa narkotikabrott och blåljussabotage.

  Tidigare under kvällen ska även en ung kvinna i 17-årsåldern åkt dit för missbrukande av falsk urkund. Detta då hon visat upp en annan persons id-handling i avsikt att komma in på en krog skriver polisen.

 • Martin Avedal 14:42 den 11 May, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Aggressiv, , , , , , Våldsamt motstånd   

  Aggressiv kvinna omhändertagen efter besök på socialtjänsten 

  Det var vid klockan 09:59 på tisdagsförmiddagen som polisen blev larmade till socialtjänsten på Norr i Örebro. Detta efter att personalen själva slagit larm.

  Enligt uppgifter skall en aggressiv kvinna i 30-årsåldern betett sig våldsamt inne i lokalen. Personalen beskrev kvinnan som ”mycket aggressiv”. En polispatrull skickads ut som kunde kontrollera kvinnan, efter identifiering avlägsnade man henne från platsen.

  Vid klockan 11:24 kom det nya larm från socialtjänsten, detta då den 30-årige kvinnan var tillbaka i receptionen. En patrullskickades återigen ut som kunde omhänderta kvinnan enligt polislagen med anledning av störande av den allmänna ordningen.

  Kvinnan är i nuläget misstänkt för förgripelse mot tjänsteman, ringa misshandel samt våldsamt motstånd. Det är oklart om någon behövt uppsöka vård efter de bägge incidenterna.

 • Martin Avedal 15:35 den 20 July, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Hemsköp, , , , , , Våldsamt motstånd   

  Butikstjuv gjorde våldsamt motstånd vid ingripande 

  Det var vid klockan 12:07 på måndagen som polisen blev larmade till Hemköp på Storgatan i centrala Örebro. Detta efter att det ska förekommit någon form av bråk på platsen.

  Enligt uppgifter skall en man i 40-årsåldern blev ertappad med att stjäla varor från matvarubutiken. Det var civila väktare som ertappade mannen och vid ingripande gjorde denne våldsamt motstånd.

  En polispatrull skickades ut för att överta ingripandet. I nuläget är den 40-årige mannen misstänkt för stöld och våldsamt motstånd. Det är i skrivande stund oklart vilken typ av vara denne skulle ha stulit.

 • Martin Avedal 15:45 den 3 September, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Våldsamt motstånd,   

  MC-förare gick till attack mot polis efter vansinnesfärd 

  Det var vid klockan 13:02 som en polispatrull fick syn på MC-förare som körde mot rött när denne var på väg in till centrala Örebro. Enligt uppgifter avbröt patrullen jakten då MC-föraren körde väldigt fort, det ska handlat om hastigheter upp mot 90 kilometer i timmen.

  Men ett flertal polispatruller anslöt till jakten som fortsatte på Rudbecksgatan österut. Bland annat ska en MC-polis deltagit. På Kasten Otters väg i höjd med Behrn Arena fick poliserna till slut stopp på MC-föraren.

  Ska gått till våldsamt motstånd vid gripandet

  När polisen skulle gripa MC-föraren gick denne till våldsamt motstånd och fick brottas ner. MC-föraren som var en man i 40-årsåldern upplevdes som narkotikapåverkad. Denne greps och fördes till polishuset för provtagning samt förhör.

  I nuläget är mannen misstänkt för våld mot tjänsteman, vårdslöshet i trafik samt drograttfylleri. Polisen har även valt att ta motorcykeln i beslag. Polisen beskriver också mannens körsätt med motorcykeln som något en seriös MC-förare inte skulle framföra en MC.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel