Etiketter: Olaga intrång Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 13:14 den 28 October, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Olaga intrång, , , ,   

  Två män pepparsprejade vakter på nattklubb i Örebro 

  Polisen rapporterade på sin hemsida under lördagen om flera incidenter under natten, bland annat ska två män gripits för våld mot tjänsteman efter att ha pepparsprejat vakter på nattklubb i Örebro.

  Enligt uppgifter ska det handlat om en man i 40-årsåldern och en man i 35-årsåldern. Larmet kom in vid klockan 01:01 natten mot lördagen från en centralt belägen nattklubb i Örebro. Varför de bägge männen valde att spreja vakterna är i nuläget oklart.

  I övrigt rapporterar även polisen om ett olaga intrång i en byggbarack i centrala Örebro. Mannen som utförde inbrottet är i 35-årsåldern och är misstänkt för olaga intrång. Tidigare under kvällen har även en man i Örebro gripits för att ha misshandlat en kvinna denne har en relation med.

 • Martin Avedal 17:59 den 26 July, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , klimataktioner, , Olaga intrång, , , ,   

  Misstänkt brott vid flera klimataktioner i Örebro 

  Polisen rapporterar på sin hemsida att det genomförts ett flertal klimataktioner i Örebro under onsdagen. Vid en av dessa aktioner greps två aktivister som är misstänkta för olaga intrång och skadegörelse.

  Den första klimataktionen inträffade vid klockan 11:35 där polisen fick avlägsna en man och en kvinna i 25-årsåldern från ett företagsområde i Örebro Kommun. De greps aldrig men är misstänkta för skadegörelse och olaga intrång.

  Nästa aktion ägde rum vid klockan 16:00 där en man i 30-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern ska berett sig tillträde till ett företagsverksamhets område. De bägge kunde gripas av polisen och är misstänkta för olaga intrång och skadegörelse.

  Det är oklart om dessa två klimataktioner hänger ihop, men relaterat till den andra aktionen ska jouråklagare efter förhör ta beslut om eventuellt vidare frihetsberövande i form av anhållande, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 18:10 den 6 July, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Olaga intrång, , , ,   

  Polis grep aktivister efter intrång på företag 

  Under veckan har flera företag i regionen blivit utsatta för intrång från olika aktivister. Örebro Tribune kunde i måndags skriva om att ett flertal klimataktivister genomfört en aktion mot ett företag mellan Örebro och Kumla.

  Enligt uppgifter har detta inträffat igen under torsdagen. Polisen skriver på sin hemsida att ett antal personer är misstänkta för flera brott efter att ha tagit sig in på ett företags inhägnade område. Detta ska ha inträffat runt klockan 06:24 på torsdagsmorgonen.

  — Tre personer har gripits misstänkta för grov skadegörelse och grovt olaga intrång efter att under tidig morgon ha tagit sig in och låst fast sig vid ett av företagets transportband en bit ovanför markytan, skriver polisen på sin hemsida.

  Flera patruller larmades ut till platsen och har befunnit sig i området sedan dess. Polis och räddningstjänst samverkade under eftermiddagen för att få loss och få ner personerna i säkerhet.

 • Martin Avedal 11:24 den 30 October, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Olaga intrång, , , , , ,   

  Stökig natt i Örebro – slagsmål och sexuellt ofredande 

  Polisen i Örebro rapporterar om en stökig natt då det förekommit flera bråk på krogar i staden. Det ska även förekommit ett sexuellt ofredande samt stök på ett hotell och intrång på ett vattentorn.

  Vid klockan 01:28 och 01:35 natten mot lördagen larmades polisen till två olika krogar. Vid första ärendet slogs två män, men ingen ville upprätta en anmälan. De fick därefter gå skilda vägar och lämna krogen.

  Vid det andra ärendet fick polisen bistå ordningsvakter då ett slagsmål brutit ut och lokalen tömdes. De inblandade avlägsnades från platsen. På en tredje krog ska en man i 30-årsåldern avvisats efter ett misstänkt sexuellt ofredande. Mannen kommer kallas till förhör vid ett senare tillfälle.

  En person klättrade upp i ett vattentorn

  Klockan 03:00 larmades polisen till ett hotell efter att tre personer härjat runt i lobbyn. Personerna sprang från platsen men patrullen fick kontroll på en person som kunde gripas. Denne är misstänkt för skadegörelse och urkundsförfalskning då han uppgett felaktiga personuppgifter.

  Senare hävdes gripandet när identiteten kunde fastslås. Personen var under 18 och kontakt togs med vårdnadshavare. Mannen är misstänkt för skadegörelse samt olovlig identitetsanvändning.

  Vid klockan 03:58 larmade en väktare polisen då en man sågs klättra upp för vattentornet i Adolfsberg. En anmälan upprättades där en man i 40-årsåldern är misstänkt för olaga intrång, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 18:54 den 10 February, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Bilhandlare, , , Olaga intrång, , ,   

  Missnöjd kund hotade bilhandlare i Örebro 

  Det var vid kockan 15.29 på onsdagseftermiddagen som polisen i Örebro fick in ett larm angående olaga hot. Det är en bilhandlare i Örebro som blivit utsatt.

  Enligt uppgifter skall en missnöjd kund ha konfronterat bilhandlaren vid dennes firma. Det är oklart vad kunden var missnöjd över med denne ska ha hotat bilhandlaren. Denne kände sig tvinga att kontakta polisen som skickade ut en patrull.

  En anmälan gällande olaga hot samt olaga intrång har upprättats. Polisen har varit i kontakt med den missnöjde kunden och kommer genomföra en utredning för att klargöra vad som har hänt.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel