Misstänkt brott vid flera klimataktioner i Örebro

Polisen rapporterar på sin hemsida att det genomförts ett flertal klimataktioner i Örebro under onsdagen. Vid en av dessa aktioner greps två aktivister som är misstänkta för olaga intrång och skadegörelse.

Den första klimataktionen inträffade vid klockan 11:35 där polisen fick avlägsna en man och en kvinna i 25-årsåldern från ett företagsområde i Örebro Kommun. De greps aldrig men är misstänkta för skadegörelse och olaga intrång.

Nästa aktion ägde rum vid klockan 16:00 där en man i 30-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern ska berett sig tillträde till ett företagsverksamhets område. De bägge kunde gripas av polisen och är misstänkta för olaga intrång och skadegörelse.

Det är oklart om dessa två klimataktioner hänger ihop, men relaterat till den andra aktionen ska jouråklagare efter förhör ta beslut om eventuellt vidare frihetsberövande i form av anhållande, skriver polisen på sin hemsida.