Etiketter: Aktivister Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 17:59 den 26 July, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Aktivister, klimataktioner, , , , , ,   

  Misstänkt brott vid flera klimataktioner i Örebro 

  Polisen rapporterar på sin hemsida att det genomförts ett flertal klimataktioner i Örebro under onsdagen. Vid en av dessa aktioner greps två aktivister som är misstänkta för olaga intrång och skadegörelse.

  Den första klimataktionen inträffade vid klockan 11:35 där polisen fick avlägsna en man och en kvinna i 25-årsåldern från ett företagsområde i Örebro Kommun. De greps aldrig men är misstänkta för skadegörelse och olaga intrång.

  Nästa aktion ägde rum vid klockan 16:00 där en man i 30-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern ska berett sig tillträde till ett företagsverksamhets område. De bägge kunde gripas av polisen och är misstänkta för olaga intrång och skadegörelse.

  Det är oklart om dessa två klimataktioner hänger ihop, men relaterat till den andra aktionen ska jouråklagare efter förhör ta beslut om eventuellt vidare frihetsberövande i form av anhållande, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 18:10 den 6 July, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Aktivister, , , , , ,   

  Polis grep aktivister efter intrång på företag 

  Under veckan har flera företag i regionen blivit utsatta för intrång från olika aktivister. Örebro Tribune kunde i måndags skriva om att ett flertal klimataktivister genomfört en aktion mot ett företag mellan Örebro och Kumla.

  Enligt uppgifter har detta inträffat igen under torsdagen. Polisen skriver på sin hemsida att ett antal personer är misstänkta för flera brott efter att ha tagit sig in på ett företags inhägnade område. Detta ska ha inträffat runt klockan 06:24 på torsdagsmorgonen.

  — Tre personer har gripits misstänkta för grov skadegörelse och grovt olaga intrång efter att under tidig morgon ha tagit sig in och låst fast sig vid ett av företagets transportband en bit ovanför markytan, skriver polisen på sin hemsida.

  Flera patruller larmades ut till platsen och har befunnit sig i området sedan dess. Polis och räddningstjänst samverkade under eftermiddagen för att få loss och få ner personerna i säkerhet.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel