Polis grep aktivister efter intrång på företag

Under veckan har flera företag i regionen blivit utsatta för intrång från olika aktivister. Örebro Tribune kunde i måndags skriva om att ett flertal klimataktivister genomfört en aktion mot ett företag mellan Örebro och Kumla.

Enligt uppgifter har detta inträffat igen under torsdagen. Polisen skriver på sin hemsida att ett antal personer är misstänkta för flera brott efter att ha tagit sig in på ett företags inhägnade område. Detta ska ha inträffat runt klockan 06:24 på torsdagsmorgonen.

— Tre personer har gripits misstänkta för grov skadegörelse och grovt olaga intrång efter att under tidig morgon ha tagit sig in och låst fast sig vid ett av företagets transportband en bit ovanför markytan, skriver polisen på sin hemsida.

Flera patruller larmades ut till platsen och har befunnit sig i området sedan dess. Polis och räddningstjänst samverkade under eftermiddagen för att få loss och få ner personerna i säkerhet.