Etiketter: Frihetsberövad Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 10:01 den 13 March, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Frihetsberövad, , , , , ,   

  Fem frihetsberövade efter kravallerna i Sveaparken 

  Polisen skriver på sin hemsida under onsdagsmorgonen att ytterligare fem personer blivit frihetsberövade för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Detta efter kravallerna i Sveaparken under påsken 2022, i dagsläget har 152 personer delgivits misstanke om brott i samband med upploppet.

  — Ytterligare fem män har den här veckan frihetsberövats till följd av upploppet i Sveaparken, Örebro, som kom att uppstå istället för den allmänna sammankomst som var planerad att ske då den 15 april 2022, skriver polisen.

  Fyra av de nu gripna är hemmahörande i Örebro län och de är i åldrana 18, 27, 28 och 32 år. Den femte personen är 23 år och är från Västmanlands län. De nu anhållna angrep och störde polisen i deras arbete genom våld och hot om våld, även polisfordon och polishundar skadades under upploppet.

 • Martin Avedal 17:40 den 4 October, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Frihetsberövad, , , , , ,   

  Över 100 frihetsberövade efter kravallerna i Sveaparken 

  Den här veckan har ytterligare fyra män frihetsberövats till följd av upploppet i Sveaparken förra året. Detta skriver polisen på sin hemsida under onsdagen.

  Man skriver även att tre av männen är hemmahörande i Örebro län och är i åldrarna 25, 25 och 40 år och den fjärde är 21 år och hemmahörande i Västmanlands län.

  Totalt 102 personer blivit frihetsberövade

  Veckans nya frihetsberövanden innebär att totalt 102 personer blivit frihetsberövade till följd av det våldsamma upplopp som kom att uppstå istället för en allmän sammankomst som var planerad att ske då den 15 april 2022. De nu anhållna angrep och störde polisen i deras arbete genom våld och hot om våld, även polisfordon och polishundar skadades under upploppet.

  — Att vi nu har frihetsberövat fler än hundra personer visar dels på hur omfattande angreppet på våra kollegor var i den utsatta situationen men även hur engagerat och professionellt utredningsarbetet har hanterats, förklarar Henrik Dahlström som är kommenderingschef inom Polismyndigheten.

  Utredningsarbetet påbörjades i samma stund som upploppet startade och är ännu inte klart.

  — Vi fortsätter vidare förbi de hundra för att paketera och lagföra alla de som utsatte våra kollegor för det brutala våldet i Sveaparken, säger Henrik Dahlström.

 • Martin Avedal 22:43 den 16 August, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Frihetsberövad, , , , , ,   

  Fem män frihetsberövade efter upploppet i Sveaparken 

  Polisen skriver på sin hemsida under onsdagen att ytterligare fem män har frihetsberövats till följd av upploppet i Sveaparken förra året. De är misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet.

  Totalt har 87 personer varit frihetsberövade till följd av det våldsamma upplopp som ägde rum i Sveaparken den 15 april 2022. Från början var det en allmänna sammankomst som var planerad.

  De nu anhållna angrep och störde polisen i deras arbete genom våld och hot om våld, även polisfordon och polishundar skadades under upploppet. Alla fem är hemmahörande i Örebro län och anhålls för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. De är 21, 22, 28, 32 och 34 år gamla.

 • Martin Avedal 12:46 den 23 December, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Frihetsberövad, , , , ,   

  Kvinna misstänkt för misshandel av man 

  Det var vid klockan 08:11 på torsdagen som polisen fick in ett larm gällande misshandel. Det ska vara en kvinna som misshandlat en man som hon har en relation med.

  Enligt uppgifter skall kvinnan som är i 25-årsåldern skadat sin jämnåriga partner med ett knivliknande föremål. En polispatrull kunde skickas ut och de frihetsberövade kvinnan.

  Under dagen kommer en åklagare ta beslut om kvinnan ska vara fortsatt frihetsberövad eller inte. Samtidigt skriver polisen att det i nuläget är oklart om mannen behövt uppsöka sjukvård efter det som har hänt.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel