Över 100 frihetsberövade efter kravallerna i Sveaparken

Den här veckan har ytterligare fyra män frihetsberövats till följd av upploppet i Sveaparken förra året. Detta skriver polisen på sin hemsida under onsdagen.

Man skriver även att tre av männen är hemmahörande i Örebro län och är i åldrarna 25, 25 och 40 år och den fjärde är 21 år och hemmahörande i Västmanlands län.

Totalt 102 personer blivit frihetsberövade

Veckans nya frihetsberövanden innebär att totalt 102 personer blivit frihetsberövade till följd av det våldsamma upplopp som kom att uppstå istället för en allmän sammankomst som var planerad att ske då den 15 april 2022. De nu anhållna angrep och störde polisen i deras arbete genom våld och hot om våld, även polisfordon och polishundar skadades under upploppet.

— Att vi nu har frihetsberövat fler än hundra personer visar dels på hur omfattande angreppet på våra kollegor var i den utsatta situationen men även hur engagerat och professionellt utredningsarbetet har hanterats, förklarar Henrik Dahlström som är kommenderingschef inom Polismyndigheten.

Utredningsarbetet påbörjades i samma stund som upploppet startade och är ännu inte klart.

— Vi fortsätter vidare förbi de hundra för att paketera och lagföra alla de som utsatte våra kollegor för det brutala våldet i Sveaparken, säger Henrik Dahlström.