Etiketter: Nya Hjärsta Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 16:32 den 28 May, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Hjärstamordet, , , , Nya Hjärsta, ,   

  Mannen dömd för Hjärstamordet hittad avliden 

  Det var på fredagsförmiddagen som domen mot den 47-årige man som misstänkt mördat Lena Wesström tillkännagavs. Göta Hovrätt dömde mannen till 18-års fängelse. Nu har polisen funnit denne död och en misstänkt är gripen.

  Det var Aftonbladet som under fredagseftermiddagen kunde gå ut med att uppgifterna om dödsfallet hade uppdagats. Den 47-årige mannen var efterlyst i sin frånvaro efter att domen hade fallit. Hovrätten hade beslutat att 47-åringen skulle häktas.

  — Han är anträffad avliden. Det finns omständigheter gör att vi inte kan avgöra om det är annan person som orsakat det. En man som befann sig på platsen, ute på landsbygden i Örebro kommun, är gripen. En förundersökning gällande mord är inledd. Mannen greps på platsen, säger polisens presstalesperson Mats Öhman till Aftonbladet.

  Polisen genomför en teknisk undersökning av brottsplatsen och den 47-årige mannens anhöriga har blivit informerade.

 • Martin Avedal 12:18 den 28 May, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Fällande dom, Göta Hovrätt, , , , Nya Hjärsta, ,   

  18 års fängelse för mordet på Lena Wesström 

  Göta Hovrätt väljer att döma en 47-årig man till 18-års fängelse för mordet på Lena Wesström. Domen kom under fredagen och är resultatet av en 19 dagar lång rättegång.

  Det var i maj 2018 som den 45-årige Lena Wesström försvann från sitt hem i Nya Hjärsta i Örebro. Kroppen hittades ett par dagar senare bakom ett bullerplank ett par hundra meter från hennes hem.

  Ganska snabbt misstänkte polisen att en man i 40-årsåldern var den misstänkte, mannen och Lena ska haft en relation med varandra. Vid flera tillfällen förhördes denne av polisen samt att hans att anhållen. Vid Örebro tingsrätt blev dock denne friad.

  Men efter att det tillkommit nya bevis så överklagades domen till Göta Hovrätt. Och efter den 19 dagar långa rättegången väljer man att fälla den 47-årige mannen för mordet. Han blir dömd till 18-års fängelse.

 • Martin Avedal 17:47 den 12 November, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Nya Hjärsta, , , , ,   

  Ung man utsatt för personrån i Nya Hjärsta 

  Det var vid klockan 14:52 på torsdagseftermiddagen som polisen i Örebro fick in ett larm om ett personrån. Rånet ska ha inträffat i området Nya Hjärsta.

  Enligt uppgifter skall en ung man befunnit sig på Allmogegatan när denne blev konfronterad av fyra unga män. De ska ha ställt sig i en ring runt mannen och tvinga tills sig dennes mobiltelefon och trådlösa hörlurar. Efter rånet sprang de i riktning mot Varberga centrum.

  De fyra unga männen beskrivs som att vara i 14 – 16-årsåldern. Samtliga var iklädda luvjackor och var maskerade för ansiktet. I nuläget finns det ingen misstänkt för rånet.

 • Martin Avedal 10:46 den 30 August, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Nya Hjärsta, ,   

  Misstänkt för mordet i Hjärsta – begärd häktad 

  Den man i 45-årsåldern som i tisdags greps misstänkt för mordet på Lena Wesström i Hjärsta begärdes under fredagen häktad misstänkt för sannolika skäl till mord. Det var under maj 2018 som den 45-årige Lena Wesström försvann från sitt hem och senare hittad mördad.

  Häktningsförhandlingen mot den 45-årige mannen kommer att hållas under fredag eftermiddag. Efter avslutad förhandling kommer åklagare Åsa Hiding lämna en kort kommentar.

  Finns risk att den misstänkte förstör bevis

  Anledningen till att 45-åringen begärs häktad är att åklagaren anser att denne kan förstöra bevis eller på annat sätt försvåra utredningen så kallad kollusionsfara. Därför släpper man inte den misstänkte på fri fot.

  Dessutom är straffstadgandet för mord sådant att häktning ska ske om det inte är uppenbart att skäl för häktning saknas, så kallad obligatorisk häktning. Åklagaren anser också att den misstänkte ska vara ålagd restriktioner.

  Lena Wesström – Detta har hänt

  Det var i maj 2018 som en den 45-årige Lena Wesström försvann från sitt hem i Hjärsta. Efter ett par dagar hitta en privatperson den försvunna kvinnan ett par hundra meter från sitt hem. Detta trots ett intensivt spaningsarbete från polisen.

  Misstankarna om mord var från början starka och redan ett par dagar senare kunde man gripa en misstänkt. Det var en man i 40-årsåldern som då bara var skäligen misstänkt för mord. Denne släppte fri efter ett par dagar.

  Samma person greps i tisdags återigen misstänkt för mord. Denna gång har man höjt graden till sannolika skäl till mord .

 • Martin Avedal 23:14 den 15 May, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Nya Hjärsta, , , , ,   

  Polisutryckning till Nya Hjärsta när ungdomar slogs 

  Det var strax efter klockan 21.00 på onsdagskvällen som det inkom larm till Polisen i Örebro. Enligt uppgifter skall två ungdomar ha slagits med varandra varpå ett större gäng stod bredvid och tittade på.

  När polispatrullen anlände till platsen hade ungdomarna försvunnit åt olika håll. Ett par ungdomar lokaliseras av patrullen men de vill inte berätta för polisen vad som har hänt. Det har samtidigt inte inkommit någon anmäla om misshandel.

  I nuläget är det alltså oklart vad som egentligen har hänt i Nya Hjärsta förutom att två personer har slagits med varandra. Har man uppgifter om det som har inträffat kan man lämna kontakta polisen på 114 14.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel