18 års fängelse för mordet på Lena Wesström

Göta Hovrätt väljer att döma en 47-årig man till 18-års fängelse för mordet på Lena Wesström. Domen kom under fredagen och är resultatet av en 19 dagar lång rättegång.

Det var i maj 2018 som den 45-årige Lena Wesström försvann från sitt hem i Nya Hjärsta i Örebro. Kroppen hittades ett par dagar senare bakom ett bullerplank ett par hundra meter från hennes hem.

Ganska snabbt misstänkte polisen att en man i 40-årsåldern var den misstänkte, mannen och Lena ska haft en relation med varandra. Vid flera tillfällen förhördes denne av polisen samt att hans att anhållen. Vid Örebro tingsrätt blev dock denne friad.

Men efter att det tillkommit nya bevis så överklagades domen till Göta Hovrätt. Och efter den 19 dagar långa rättegången väljer man att fälla den 47-årige mannen för mordet. Han blir dömd till 18-års fängelse.