Etiketter: Personrån Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 18:44 den 11 July, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Personrån, , ,   

  Två rån inträffade på Väster i Örebro 

  Under tisdagen inträffade två rån på Väster i Örebro. Först rånades en man i 55-årsåldern, därefter rånades en butik. De bägge rånen inträffade runt lunchtiden men i nuläget finns inga tecken på att de hänger ihop.

  Första larmet inkom till polisen vid klockan 11.40, en man i 55-årsåldern ska blivit utsatt för ett rån. En okänd gärningsman ska kommit fram till mannen och hotade denne och fick med sig pengar innan han försvann från platsen.

  Det andra larmet inkom vid klockan 12.33, där ska en okänd gärningsman kommit in till butiken och fick med sig gods innan han lämnade platsen. Polisen har i nuläget inte gripit några misstänkta.  

 • Martin Avedal 17:32 den 1 June, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Personrån, ,   

  Man i 40-årsåldern utsatt för rån i centrala Örebro 

  Det var vid klockan 11:16 på onsdagsförmiddagen som polisen larmades till Drottninggatan i centrala Örebro. Detta efter att det inkommit larm om ett personrån.

  Enligt uppgifter skall en man i 40-årsåldern blivit överraskad av två maskerade män som hotade honom med ett knivliknande föremål. Mannen tvingades lämna ifrån sig klocka, armband samt ett halsband. Rånet ska ha inträffat i ett trapphus och mannen bodde ej på den aktuella adressen.

  Efter rånet ska de bägge maskerade männen försvunnit ut på Drottninggatan men oklart i vilken riktning. Polisen har sökt i närområdet med hundpatrull men inte lyckats lokalisera de bägge misstänka männen.

  Den som tror sig ha upplysningar att lämna gällande brottet ombeds ringa 114 14 och berätta vad man tror sig veta eller ha sett, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 17:52 den 22 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Personrån, ,   

  Kvinna rånad på halsband utanför ICA-Maxi 

  Det var vid klockan 14:28 på söndagseftermiddagen som polisen fick in ett larm om ett personrån. Detta ska enligt anmälaren inträffat utanför ICA-Maxi Universitetet i Örebro.

  Enligt uppgifter skall en kvinna i 50-årsåldern rånats på ett halsband utanför butiken. En man och en kvinna ska hotat denne med någon form av stickvapen. Därefter ska de ryckt loss halsbandet som de fick med sig.

  Efter personrånet ska den 50-åriga kvinnan tagit sig hem till sin bostad och larmat polisen. Under eftermiddagen har ett flertal polispatruller sökt i närområdet efter de misstänkta.  

 • Martin Avedal 21:45 den 3 January, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Personrån, , ,   

  Man rånad på matkasse i Mellringe 

  Det var vid klockan 15:45 på måndagseftermiddagen som polisen larmades till stadsdelen Mellringe i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om ett personrån i området.

  Enligt uppgifter skall en man i 25-årsåldern varit och handlat i en lokal livsmedelsbutik när denne blev konfronterad av ett flertal personer. Genom hot och slag tvingades mannen lämna ifrån sig sin matkasse med varor från butiken han besökt.

  Polisen har varit på plats för att säkra eventuella spår och samla in vittnesförhör. I nuläget finns ingen gripen för detta och man rubricerar det som ett rån.

 • Martin Avedal 17:58 den 26 November, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Personrån, ,   

  Två gripna efter personrån vid Resecentrum i Örebro 

  Det var vid klockan 12:30 på fredagen som en ung kille i 16-årsåldern blev utsatt för ett personrån vid Resecentrum i centrala Örebro. Gärningsmännen ska varit två yngre män som kom över killens mobiltelefon och airpods.

  Enligt uppgifter kunde bägge gärningsmännen gripas efter rånet, men på två olika platser. Det fanns flera vittnen vid rånet som kunde leda polisen till en av gärningsmännen. Denne hade vid konfrontation med polisen airpods tillhörande rånoffret på sig.

  Den andre gärningsmannen kunde gripas på en adress i Örebro, detta efter att polisen genomfört en husrannsakan. Den gripne mannen ska vara född 2003. Polisen misstänker att det eventuellt kan finnas en till gärningsmän och man håller på att utreda detta.

  Polisen skriver också på sin hemsida att i nuläget har man inte lyckats återfinna den tillgripna mobiltelefonen.

 • Martin Avedal 22:29 den 26 July, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Personrån, , ,   

  En man rånade kvinna på halsband i Varberga 

  Det var vid klockan 20:48 på måndagskvällen som polisen blev larmade till bostadsområdet Varberga i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om ett personrån på cykelbanan i höjd med kolonilotterna.

  Enligt uppgifter skall en man i 20-30 årsåldern knuffat omkull en kvinna på cykelbanan och därefter slitit av henne ett halsband. Efter rånet försvann gärningsmannen in på en av gårdarna i bostadsområdet.

  Kvinnan ska ha utryckt att denne har ont i halsen och blodvite ska ha uppstått. Polisen har haft flera resurser i Varberga som sökt efter gärningsmannen. Kvinnan har också upplevts ha svårt att lämna ett signalement.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel