Etiketter: Personrån Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 19:59 den 10 September, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Personrån, , , ,   

  Misstänkt rånförsök på Gustavsviksvägen i Örebro 

  Det var vid klockan 15.57 på tisdagseftermiddagen som polisen blev utlarmade till Gustavsviksvägen i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om ett misstänkt rånförsök.

  Enligt uppgifter skall en privatperson sett hur två män på en moped försökt ryka en handväska från en kvinnlig cyklist. De bägge männen misslyckades med att ta handväskan och lämnade platsen i riktigt mot centrala Örebro.

  Kvinna klagade på smärtor i ryggen

  I samband med rånförsöket ska kvinnan som är i 45-årsåldern på något sätt fått smärtor i ryggen. Oklart i skrivande stund varför, men denne ska ej behövt uppsöka läkarvård efter rånförsöket.

  Polisen har i nuläget inte lyckats lokalisera de bägge förövarna trots att man sökt efter dem och har ett signalement. Händelsen är rubricerad som försök till rån, alltså rånförsök.

 • Örebro Tribune 19:14 den 15 August, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Personrån,   

  Man utsatt för personrån i Vivalla 

  Polisen får samtal från flera personer som uppger att två män jagar folk i Vivalla.
  De båda männen skall enligt någon anmälare har någon form av tillhygge.

  Flera polispatruller åker till platsen och träffar på två personer som stämmer in på det signalement som anmälare har uppgett.

  Jagade rånaren i området

  Det visar sig att en av männen, en man i 55-årsåldern, har blivit utsatt för ett personrån och han och hans kompis har sprungit efter den eller de som rånat honom.
  Polisen kan inte hitta någon form av tillhyggen på de båda männen.

  Den andra mannen i sällskapet, en man i 40-årsåldern, var så påverkad att han blev omhändertagen för tillnyktring. I samband med det gjorde han sig misstänkt till våldsamt motstånd.

  Hur rånet har gått till är i nuläget oklart men den utsatte mannen blev av med sin plånbok som bland annat innehöll en del kontanter.
  Det finns ingen misstänkt eller frihetsberövad gällande rånet i nuläget.

 • Håkan Eriksson 22:16 den 15 March, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Personrån, , , Väpnat rån   

  Tre unga killar rånade 25-årig man i området Ladugårdsängen 

  En man i 25-årsåldern blev vid 21-tiden på fredagskvällen rånad av tre unga, beväpnade killar. Enligt polisen har rånet inträffat på Fatbursgatan i området Ladugårdsängen i Örebro.

  Rånarna har under vapenhot tvingat till sig mannens jacka, pengar, telefon och nycklar. Polisen lämnar i nuläget inga övriga uppgifter vilket vapen eller signalement.

 • Håkan Eriksson 20:38 den 2 February, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Personrån, ,   

  Ung kille utsatt för rån i centrala Örebro – hotades med kniv av tre okända killar 

  Polisen får vid 23-tiden på fredagskvällen samtal om att en ung kille blivit utsatt för ett rån på Nygatan i centrala Örebro. Enligt uppgifter från polisen så har tre okända killar i ungefär samma ålder, hotat målsägaren med knivliknande föremål för att sedan tvinga till sig hans bankkort och tillhörande kod till kortet.

  Polisen fick under samtal med den rånade, ett bra signalement och man kan strax därefter gripa två personer i 17-årsåldern, detta en bit från platsen för händelsen. – Den tredje personen lyckades inte patrullerna lokalisera, meddelar presstalesperson för polisen Bergslagen.

  Dom båda misstänkta gärningspersonerna fick följa med till polishuset för förhör, efter förhöret beslutade åklagare att de båda skulle släppas på fri fot. Polisen meddelar dock att dessa personer fortfarande är misstänkta för rånet på Nygatan.

 • Martin Avedal 17:37 den 30 January, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Personrån, , ,   

  Man gripen misstänkt för personrån i Brickebacken 

  Polisen larmas vid klockan 15.45 ut till stadsdelen Brickebacken i Örebro efter att det inkommit larm om ett personrån vid Viktoriaskolan. Enligt uppgifter så skall en man i 20-års åldern ha rånat en 15-åring på ett par hörlurar. Den misstänkte rånaren försvinner därefter från platsen.

  Grips i en lägenhet i Brickebacken

  Ett flertal polispatruller larmades ut till platsen och efter förhör och ett effektivt spaningsarbetet så kan polisen gripa en person, misstänkt för personrån. Den misstänkte 20-åringen lokaliserades till en lägenhet i Brickebacken. Mannen stämde in på det signalement 15-åringen gett i samband med upptagning av anmälan. Polisen finner ett par hörlurar som stämde in på dom som målsägaren haft innan rånet.

  Den misstänkte rånaren grips och förs till polisstationen. Åklagare kommer senare under kvällen ta ställning till om mannen ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel