Privatperson grep tjuv efter inbrott i redskapsbod

Det var vid klockan 11:48 på söndagen som polis blev larmade till en adress i området Bossåsen i Degerfors. Detta efter att en privatperson kontaktat polisen och uppgav att denne genomfört ett envarsgripande.

Enligt uppgifter hade privatpersonen som var en man i 40-årsåldern ertappat en man som var i full akt med att genomföra ett inbrott i en redskapsbod. Mannen såg att någon hade brutit upp dörren till redskapsboden och innanför stod 30-åringen och rotade bland massa lådor. Redskapsboden ska tillhöra en släkting till anmälaren.

Sprang efter mannen och genomförde ett envarsgripande

När den 30-årige inbrottstjuven blev påkommen skall denne lämnat platsen springandes. Den 40-årige mannen tog upp jakten och kunde genomföra ettenvarsgripande på tjuven. Denne hade också stoppat på sig ett flertal verktyg som denne hade stulit.

Den 40-årige mannen kontaktade polisen som kunde anlända och ta över gripandet från anmälaren. Inbrottstjuven fördes till polishuset där gripandet hävdes och polisen valde att omhändertag mannen då denne visade tecken på alkoholpåverkan.

Efter förhör och tillnyktring släpptes mannen på fri fot. Denne är känd av polisen sen tidigare och ska även lämnat tillbaka verktygen denne stal. Den 30-årige mannen är dock fortfarande misstänkt för stöld genom inbrott.