Polisen söker vittne efter rånförsök i Varberga

Det var mellan klockan 11:00-11:20 på måndagen som det inträffade ett rånförsök i Varbgera. Enligt uppgifter skall en äldre kvinna blivit utsatt för ett grovt rånförsök. En cyklist ska ha uppmärksammat detta och avstyrt rånförsöket.

Polisen meddelar nu att de vill komma i kontakt med cyklisten. Denne har bidragit till att kvinna undkommit skador samt inte blev av med några värdesaker under rånförsöket. Cyklisten ska ha följt efter rånaren och inte kommit tillbaka till platsen.

Drog kniv mot kvinnan

Den äldre kvinnan ska varit ut på en promenad och rörde sig från Mellringe i riktning mot Varbergagatan. Efter att ha passerat kolonilotterna ska en maskerad person sprungit i kapp henne.

Rånaren ska visat en kniv, knuffar kvinnan till marken och börjar söka igenom hennes rollator och fickorna på hennes kläder. Men rånaren blev avbruten då en cyklist ska uppmärksammat händelsen och skriker åt rånaren.

Polisen vill som sagt komma i kontakt med cyklisten men är också intresserad av andra som kan tänkas att sett något i samband med rånförsöket i Varberga. Vittnen kan kontakta polisen på 114 14 och uppge ärendenummer K1153632-20.