Etiketter: Wadköping Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 11:05 den 1 October, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Wadköping   

  Polisen söker efter 97-årig kvinna i Örebro 

  Polisen i Örebro har fått in en anmälan om en försvunnen person. Det ska handla om en 97-årig kvinna hemmahörande på Öster i Örebro. Anmälan ska ha kommit in till polisen vid klockan 01:13 natten till fredagen.

  Enligt uppgifter ska kvinnan senast setts till runt klockan 20.00 på torsdagskvällen då hemtjänsten var hemma hos henne. Runt klockan 03:40 anträffades kvinnans rullator vid Wadköping. Detta efter att polisen sökt i närområdet efter henne.

  Den 97-årige kvinnan beskrivs som att ha kortklippt grått hår ha nersatt hörsel samt måste ha hjälpmedel att gå. Det är oklart vilka kläder hon hade på sig, och därför går det ej att ge signalement på det.

  Polisen skriver på sin hemsida att man har satt in stora resurser i sökandet efter kvinnan. Har allmänheten sett henne ska man kontakta polisen på 114 14.

 • Martin Avedal 10:23 den 2 July, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Kamera, Kameraövervakning, , , , , , Wadköping   

  Polisen börjar med kamerabevakning i Wadköping 

  Polismyndigheten i Örebro kunde under fredagen genom sin hemsida informera om att man påbörjar kamerabevakning i Wadköping. Beslutet om bevakning gäller under ett år.

  — Wadköping med närliggande parker har under den senaste tiden blivit en samlingsplats på sena kvällar med en del våldsbrott och skadegörelse som följd. Med anledning av det har en kamera satts upp för att förebygga brott och öka tryggheten, skriver polisen på sin hemsida.

  — Vi har haft några grova våldsbrott i parkerna samt skadegörelser och annan problematik kopplat till det ökade antalet människor som sökt sig till parkerna under de varma sommarkvällarna, säger kommunpolis Erwin Halilovic.

  Kameran täcker gågatan i Wadköping

  Kameran är placerad för att täcka gågatan av Wadköping och ingångarna från parkerna. Beslutet gäller under ett års tid. 

  — Vi kommer precis som vid våra andra kameror löpande kolla över om behovet kvarstår under den tid beslutet är gällande, säger Erwin.

  Polisen ser att kamerabevakning är ett effektivt hjälpmedel i den brottsförebyggande och brottsbekämpande verksamheten. Syftet är att förebygga brott och att öka tryggheten och förmågan att utreda brott. Kamerabevakning är ett komplement till andra åtgärder som genomförs och ska inte ersätta den fysiska polisnärvaron i området. 

 • Håkan Eriksson 16:53 den 4 September, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Wadköping   

  Automatiskt brandlarm i Wadköping 

  Räddningstjänsten får vid klockan 16.45-tiden in ett automatiskt brandlarm från Bertil Walldens Gata i Wadköping i Örebro.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel