Etiketter: Rattfylla Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Örebro Tribune 18:56 den 22 June, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Rattfylla, sprit   

  Tipsa polisen om någon kör påverkad 

  Enligt siffror från Trafikverket dör cirka en fjärdedel av alla omkomna i trafiken i en alkohol- eller drogrelaterad trafikolycka. Ungefär var femhundrade bilist på våra vägar är rattfull.

  Tipsa polisen!

  – Misstänker du att någon i din närhet kör rattfull eller drogpåverkad, ring polisen! Ditt tips kan förändra personers liv och förhindra en trafikolycka samtidigt som det hjälper oss att bli ännu bättre i vårt trafiksäkerhetsarbete, säger Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen.

  Ring 112 vid akuta tips. Du kan även ringa 114 14 för att lämna tips som inte är akuta, eller tipsa oss på polisen.se. Kom ihåg att lämna så mycket information du kan om fordon, färdvägar, tidpunkter med mera. Du kan vara anonym.

  SMADIT

  Upptäcker polisen påverkade förare i trafiken så erbjuds dessa kontakt med vården. Detta är en del i metoden SMADIT (Samverkan mot alkohol och droger i trafiken), ett samarbete mellan olika myndigheter i syfte att erbjuda stöd till misstänkta rattfyllerister. Tanken är att dessa ska få ett samtal med vården inom 24 timmar.

  – Många av dessa personer som kör påverkade av alkohol eller droger uppfattar inte att de har ett missbruk – förrän det är försent. Det kan vara en granne, flickvän eller kollega, vem som helst i din närhet som du minst anar, säger Ursula Edström.

  Barn som far illa

  När polisen rapporterar en person som kör berusad och denna person bor ihop med egna eller andras barn, så skickas alltid en anmälan till socialtjänsten enligt socialtjänstlagen (SoL) 14 kap1§.

  – Tyvärr är det inte bara den missbrukande själv som påverkas av sitt beroende utan också personer i deras närhet. Polisen har en anmälningsplikt enligt socialtjänstlagen, om de misstänker att ett barn far illa. Det räcker med att man känner en oro för att det finns ett bakomliggande missbruk, förklarar Ursula Edström.

  Film för att uppmärksamma problematiken

  Inför midsommarveckan som för många är förknippad med firande och alkohol, sprider polisen en film i social medier. Tanken är att sätta extra fokus på trafiksäkerhetsfrågor och i synnerhet nykterhet.

  Källa Polisen

 • Örebro Tribune 17:36 den 26 July, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Rattfylla   

  Semesterfirare gripen för grov rattfylla 

  Föraren är en man i 55-års åldern, som blåste ”positivt” i polisens sållningsinstrument, vilket indikerar straffbar alkoholpåverkan.
  Han medtogs därför till polisstationen för provtagning i bevisinstrumentet. Provet visade alkoholpåverkan motsvarande 1,64 promille, vilket gör att mannen misstänks för grovt rattfylleri.

 • Håkan Eriksson 23:49 den 8 March, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Rattfylla   

  Polisen stoppade rattfylla i centrala Kumla 

  En personbil och förare kontrolleras av polisen i centrala Kumla, mannen som kör bilen är misstänkt för rattfylleri.

 • Håkan Eriksson 10:39 den 17 February, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Rattfylla,   

  23-åring påverkad när han körde bil i Kumla – körkort och bilnycklar omhändertagna 

  Polispatrull stoppar vid 02-tiden under natten mot söndagen en personbil och förare på Södra Kungsvägen i Kumla. Föraren är en man född 1996, som visade sig vara påverkad av alkohol efter utandningsprov i polisens sållningsinstrument på plats.

  23-åringen medtogs av patrullen till polisstationen i Hallsberg, för provtagning som visade vara 0,4 promille. Den 23-åriga unga föraren rapporteras nu misstänkt för rattfylleri. Mannens körkort omhändertaget tillsammans med bilnycklarna.

 • Christian Vargahed 10:59 den 11 February, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Rattfylla   

  Rattfylla i Fjugesta 

  Allmänheten larmar på söndagen om en misstänkt rattfyllerist som färdas mellan Hallsberg och Lekebergs kommun. Inringare till polisen ligger bakom under hela färden som stundtals går på små grusvägar.

  Polisen ansluter med flera patruller och en person är nu misstänkt för rattfylleri samt grov olovlig körning, detta då mannen fått körkortet omhändertaget vid tidigare trafikbrott. Fordonet som mannen färdas är avställd, enligt uppgifter.

  Enligt uppgifter till Utryckning.se så förkommer mannen sedan tidigare med över tjugofem punkter i belastningsregistret, bland annat grovt rattfylleri.

  Händelsen utspelade sig vid klockan 16.30 på söndagen.

 • Håkan Eriksson 12:25 den 6 February, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Rattfylla, Slottsgatan   

  Polis omhändertog körkort och bilnycklar från 22-årig kvinna – tydliga tecken på narkotikapåverkan 

  Polisen stoppar under natten mot onsdagen föraren av en personbil för kontroll på Slottsgatan i centrala Örebro. Den kvinnliga 22-åriga föraren visade tydliga tecken på narkotikapåverkan, varvid hon medtas av polispatrullen för provtagning och förhör.

  Föraren misstänks för drograttfylla och ringa narkotikabruk genom eget bruk. Kvinnans körkort och bilnycklar omhändertogs av polispatrullen

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel