Etiketter: Midsommar Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 09:30 den 22 June, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Midsommar, , , , , ,   

  Händelserik midsommarnatt i Örebro län 

  Det blev en händelserik midsommarnatt i Örebro län skriver polisen på sin hemsida under lördagsmorgonen. Dock ska det inte ha förekommit några grövre brott, iallafall har det inte kommit till polisens kännedom.

  — Det har varit väldigt mycket att göra under natten för patrullerna, framför allt kopplat till midsommarfiranden runt om i länet, skriver polisen.

  Misshandel i Askersund

  En man i 20-årsåldern blev misstänkt för misshandel. Detta efter att ha varit väldigt aggressiv och gått till fysisk attack mot flera personer, men utan att någon blev skadad. Mannen omhändertogs även enligt LOB och kördes hem, detta ska ha inträffat vid klockan 23.38.

  Även en misshandel i Hallsberg

  En kvinna i 35-årsåldern blev misstänkt för ringa misshandel och skadegörelse efter att ha varit aggressiv hemma hos sin partner. Kvinnan slog bland annat en termos i huvudet på mannen och slog sönder inredning i bostaden. Kvinnan omhändertogs enligt LOB, detta larm ska kommit in vid klockan 00.17.

  Rattfylleri i Lindesberg


  En man i 35-årsåldern stoppas i sin bil på riksväg 50 vid klockan 03.05. Mannen blåser positivt i sållningsinstrumentet varvid han får följa med patrullen för ytterligare provtagning. Mannens körkort omhändertogs på plats.

  Detta hände i Örebro

  En man i 30-årsåldern kontrolleras vid klockan 23.08 i Hjärsta. Detta med anledning av att han hade två stulna cyklar i sin ägo. Mannen blir misstänkt för häleri.

  Vid klockan 23.21 stoppas en man i 50-årsåldern av patrull medan han framför ett fordon i Lanna. Mannen blåste positivt i sållningsinstrumentet och fick följa med för ytterligare provtagning. Han är misstänkt för grovt rattfylleri och körkortet är omhändertaget.

 • Örebro Tribune 18:56 den 22 June, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Midsommar, , sprit   

  Tipsa polisen om någon kör påverkad 

  Enligt siffror från Trafikverket dör cirka en fjärdedel av alla omkomna i trafiken i en alkohol- eller drogrelaterad trafikolycka. Ungefär var femhundrade bilist på våra vägar är rattfull.

  Tipsa polisen!

  – Misstänker du att någon i din närhet kör rattfull eller drogpåverkad, ring polisen! Ditt tips kan förändra personers liv och förhindra en trafikolycka samtidigt som det hjälper oss att bli ännu bättre i vårt trafiksäkerhetsarbete, säger Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen.

  Ring 112 vid akuta tips. Du kan även ringa 114 14 för att lämna tips som inte är akuta, eller tipsa oss på polisen.se. Kom ihåg att lämna så mycket information du kan om fordon, färdvägar, tidpunkter med mera. Du kan vara anonym.

  SMADIT

  Upptäcker polisen påverkade förare i trafiken så erbjuds dessa kontakt med vården. Detta är en del i metoden SMADIT (Samverkan mot alkohol och droger i trafiken), ett samarbete mellan olika myndigheter i syfte att erbjuda stöd till misstänkta rattfyllerister. Tanken är att dessa ska få ett samtal med vården inom 24 timmar.

  – Många av dessa personer som kör påverkade av alkohol eller droger uppfattar inte att de har ett missbruk – förrän det är försent. Det kan vara en granne, flickvän eller kollega, vem som helst i din närhet som du minst anar, säger Ursula Edström.

  Barn som far illa

  När polisen rapporterar en person som kör berusad och denna person bor ihop med egna eller andras barn, så skickas alltid en anmälan till socialtjänsten enligt socialtjänstlagen (SoL) 14 kap1§.

  – Tyvärr är det inte bara den missbrukande själv som påverkas av sitt beroende utan också personer i deras närhet. Polisen har en anmälningsplikt enligt socialtjänstlagen, om de misstänker att ett barn far illa. Det räcker med att man känner en oro för att det finns ett bakomliggande missbruk, förklarar Ursula Edström.

  Film för att uppmärksamma problematiken

  Inför midsommarveckan som för många är förknippad med firande och alkohol, sprider polisen en film i social medier. Tanken är att sätta extra fokus på trafiksäkerhetsfrågor och i synnerhet nykterhet.

  Källa Polisen

 • Martin Avedal 11:06 den 20 June, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Midsommar, , , , , ,   

  Flera fall av fylleri och våld under midsommarnatten 

  God mat, trevligt umgänge och dans, detta är traditioner under midsommar men tyvärr förekommer det även fylleri och våld. Polisen i Örebro Län rapportera om att man fått in flera fall under natten mot midsommardagen.

  Polisen har gripit ett flertal personer misstänkta för fylleri, misshandel och våld i nära relationer. Annars beskriver man att det inte inträffade några brott av ”exceptionell karaktär” under midsommarnatten. Dock ska polispatrullerna haft fullt upp.

  Två olyckor inträffade under midsommarkvällen

  Det finns även två rapporter gällande olyckor inrapporterade om under midsommarkvällen. Vid klockan 21:02 ska två fritidsbåtar kolliderat med varandra på Ljusnaren i höjd med Djäkens bygge utanför Kopparberg. Ingen person ska blivit allvarligt skada pga av olyckan.

  Vid klockan 21:42 ska en Epa-trakor kört i diket på länsväg 691 i höjd med Ulvgryt. I fordonet färdades tre personer som alla tagit sig ur på egen hand. De ska ha klagat på diverse olika smärtor efter olyckan.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel