Man misstänkt för mordbrand i Hällefors

Det var vid klockan 19:11 på onsdagskvällen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en adress i Hällfors. Detta efter att det inkommit larm om en brand i byggnad. Polis har även frihetsberövat en man misstänkt för mordbrand.

Enligt uppgifter skall branden startat i en lägenhet i ett flerfamiljshus. Därefter ska elden fått spridning och hela huset var övertänt. De övriga personerna som befanns sig i byggnaden ska tagit sig ut på egen hand och inte ådragits sig några fysiska skador.

Efter klockan 20:45 kunde räddningsstyrkorna gå in i lägenheten för att se om någon befanns i bostaden. Det ska dock inte finnas någon skriven i den aktuella lägenheten.

Man frihetsberövat misstänkt för mordbrand

Polisen inledde en förundersökning gällande mordbrand. Flerfamiljshuset ska spärras av efter att räddningstjänsten släckt branden, detta då polisen ska genomföra en teknisk undersökning.

Vid klockan 21:55 kom uppgifter om att polisen frihetsberövat en man i 60-årsåldern misstänkt för mordbrand. Denne kommer under natten att förhöras och därefter kommer en åklagare besluta om mannen skall vara fortsatt frihetsberövad.