Etiketter: Permobil Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 20:50 den 4 July, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Permobil, , rullator, , , Varnar   

  Varnar för stölder mot äldre i permobiler och rullatorer 

  Polisen i Örebro gick under måndagen ut med en varning om stölder riktade mot äldre personer. Detta då det förekommit många väskryckningar från permobiler och rullatorer i Örebro.

  — Vi vill uppmärksamma allmänheten i Örebro på att ett flertalet äldre personer den senaste tiden blivit bestulna på handväskor med tillhörande värdesaker såsom mobiltelefoner och plånböcker med kontanter och kort, skriver polisen på sin hemsida.

  Stjäl ofta handväskor från de äldre

  Gärningspersonerna stjäl handväskorna när de äldre är ute med sina permobiler eller rullatorer. De stjäl handväskorna från korgarna och detta görs ofta i farten på cykel eller springandes.

  Var vaksam på din omgivning, förvara dina värdesaker tryggt och haka gärna fast handväskan på ett sätt som gör den svår att komma åt. Har du äldre i din närhet? Prata gärna med dem om vad som sker och hur de kan skydda sig.

  Örebro Tribune kunde under gårdagen skriva om en stöld på Köpmangatan i Örebro. Då var det en äldre kvinna i permobil som blev utsatt för en stöld/rån när någon tog hennes väska.

 • Martin Avedal 17:05 den 3 July, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Permobil, , ,   

  Äldre kvinna i permobil utsatt för rån på Köpmangatan 

  Vid klockan 14:14 på söndagseftermiddagen utsattes en äldre kvinna i permobil för ett rån på Köpmangatan i Örebro. Flera polispatruller larmades till den aktuella adressen.

  Enligt uppgifter befanns sig kvinnan utanför en port på en innergård när en man kom fram och ryckte en väska från henne. Därefter flydde mannen med väskan mellan husen upp på Drottninggatan där han försvann ur sikte springande söderut.

  Kvinnan ska inte blivit skadad i samband med rånet. Polisen har även gått ut med en beskrivning på väskan, den är ganska stor och har en bild på en uggla och ev. text ”Rhodos”. Väskan ska vid rånet innehållit bl.a. kontanter och bankkort.

 • Martin Avedal 15:25 den 7 March, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Permobil, , ,   

  Felparkerad permobil anmäldes stulen 

  Det var vid klockan 10:01 på lördagsförmiddagen som polisen i Örebro fick in en anmäla om en stöld. Enligt anmälaren ska dennes permobil blivit stulen någon gång under fredagen.

  Ett par timmar senare, vid klockan 14.00 kunde polisen informera om att händelsen var avslut och anmälan avskriven. Detta efter att en anställd vid Örebro Kommun hört av sig till.

  Permobilen var felparkerad och hade blivit hämtad

  Enligt uppgifter hade permobilen blivit hämtad av Centrum för hjälpmedel som äger den. Permobilen har under en längre tid stått felparkerad och trots att försök hade man inte fått kontakt med den som lånade permobilen.

  Efter händelsen kommer man att nu lämna tillbaka permobilen och man har varit i kontakt med brukaren som lånade den.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel