Varnar för stölder mot äldre i permobiler och rullatorer

Polisen i Örebro gick under måndagen ut med en varning om stölder riktade mot äldre personer. Detta då det förekommit många väskryckningar från permobiler och rullatorer i Örebro.

— Vi vill uppmärksamma allmänheten i Örebro på att ett flertalet äldre personer den senaste tiden blivit bestulna på handväskor med tillhörande värdesaker såsom mobiltelefoner och plånböcker med kontanter och kort, skriver polisen på sin hemsida.

Stjäl ofta handväskor från de äldre

Gärningspersonerna stjäl handväskorna när de äldre är ute med sina permobiler eller rullatorer. De stjäl handväskorna från korgarna och detta görs ofta i farten på cykel eller springandes.

Var vaksam på din omgivning, förvara dina värdesaker tryggt och haka gärna fast handväskan på ett sätt som gör den svår att komma åt. Har du äldre i din närhet? Prata gärna med dem om vad som sker och hur de kan skydda sig.

Örebro Tribune kunde under gårdagen skriva om en stöld på Köpmangatan i Örebro. Då var det en äldre kvinna i permobil som blev utsatt för en stöld/rån när någon tog hennes väska.