Etiketter: bomb Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Örebro Tribune 18:25 den 13 August, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: bomb, , , ,   

  Granat hittad i centrala Örebro 

  Polisen har fått samtal från några personer som magnetfiskar i Svartån om att dom har fått upp något som eventuellt kan vara ett farligt föremål.

  Polisen har spärrat av ett område för att kunna identifiera vad det är för föremål samt om det kan anses vara farligt.

  UPPDATERING kl. 14.11
  Polisen har varit i kontakt med personer från Nationella Bombskyddet och de har gjort bedömningen att de behöver åka till platsen för att hantera föremålet då det inte går att avgöra om det är farligt eller inte på distans.

  Polisen kommer att ha området fortsatt avspärrat till dess att föremålet är hanterat.

  Bombgruppen har varit på plats och fört bort granaten och alla avspärrningar runt den aktuella platsen är hävda.
  det är i skrivande stund oklart om det var en skarp granat eller ej.

  Foto: Niklas Lindahl Pressbilden

 • Martin Avedal 12:16 den 3 October, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , bomb, , , , , Vattentorn   

  Vattentorn i Askersund avspärrat efter misstänkt föremål 

  Det var under lördagsförmiddagen som ett misstänkt föremål hittades vid ett vattentorn i Askersund. Polisen har spärrat av platsen då man misstänker att föremålet kan vara en sprängladdning.

  Enligt uppgifter var det på trappan till vattentornet som föremålet hittades. Det ska vara en väska som stod i olja och sågspån. Bombskyddet är på väg för att undersöka föremålet.

  Vattentornet är för tillfället iklädd en pride-flagga som en del av konstverket Vår stad Vårt samhälle. Idag skulle konstverket invigas som en del av Lakeside Pride. Enligt uppgifter har eventet vid ett tidigare tillfälle mottagit hot, polis misstänker ett samband.

  Foto: Christian Vargahed

 • Martin Avedal 17:35 den 4 February, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: bomb, , , Norrbyskolan, , ,   

  Bomblarm på Norr – Polisen har evakuerat en förskola 

  Polisen har efter larm om ett explosivt föremål valt att evakuera en förskola samt spärra av ett stort området vid Norrbyskolan i Örebro.

  Det var vid klockan 13:39 på tisdagen som en privatperson larmade polisen. Denne ska ha sett ett flertal personer som betett sig märkligt utanför en fastighet på Norr.

  Hittar ett misstänkt explosivt föremål på platsen

  Polisen anländer och kan kontrollera fyra män i åldrarna 20-35 år. Och i samband med kontrollen hittar patrullen något de misstänker kan vara ett explosivt föremål.

  Man kontaktar Nationella bombskyddet och väljer att spärra av platsen. Vid klockan 15.59 meddelar polisen att man även har valt att evakuera en förskola i närheten av området.

  Ca en timma senare vid klockan 16:55 kommer nya uppgifter från polisen där man informerar om att det avspärrade området är på 500 meter i alla riktningar.

  Får ej beträda området

  Nationella bombskyddet har bestämt att ingen obehörig för beträdda det avspärrade området . De 500 meter som är avspärrade är ett säkerhetsavstånd i fall föremålet detonerar.

  De fyra män som polisen tidigare under dagen kontrollerade vid platsen sitter i nuläget frihetsberövade misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

 • Örebro Tribune 23:20 den 26 June, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , bomb, landshövding, , ,   

  En person anhållen för sprängdådet på Holmen 

  Ingen person har blivit skadad, enligt det uppgifter som polisen har i dagsläget.

  Utredningsarbetet pågår och man arbetar brett genom underrättelseinhämtning samt inre och yttre spaning.

  Polisen utgår från att sprängningen var en medveten handling riktad mot någon eller några inom den kriminella miljön.

  Åtgärder har vidtagits för att säkerställa att ytterligare sprängmedel eller farligt ämne inte finns i närområdet. Åtgärderna vidtogs av nationella bombskyddet i samverkan med räddningstjänsten.

  – Polisen kommer att jobba intensivt med att trygga lokalsamhället och förebygga samt förhindra ytterligare brottslighet av den här karaktären, säger Annika Laestadius, som är kommenderingschef i den särskilda händelsen i region Bergslagen.

  Polisen samverkar med alla samhällsaktörer för att skapa trygghet. Vid en pressträff i anslutning till brottsplatsen deltog Annika Laestadius och polisområdeschef Elisabeth Anestad Även landshövding Maria Larsson, deltog i pressträffen.

  Foto: Pressbilden

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel