Bomblarm på Norr – Polisen har evakuerat en förskola

Polisen har efter larm om ett explosivt föremål valt att evakuera en förskola samt spärra av ett stort området vid Norrbyskolan i Örebro.

Det var vid klockan 13:39 på tisdagen som en privatperson larmade polisen. Denne ska ha sett ett flertal personer som betett sig märkligt utanför en fastighet på Norr.

Hittar ett misstänkt explosivt föremål på platsen

Polisen anländer och kan kontrollera fyra män i åldrarna 20-35 år. Och i samband med kontrollen hittar patrullen något de misstänker kan vara ett explosivt föremål.

Man kontaktar Nationella bombskyddet och väljer att spärra av platsen. Vid klockan 15.59 meddelar polisen att man även har valt att evakuera en förskola i närheten av området.

Ca en timma senare vid klockan 16:55 kommer nya uppgifter från polisen där man informerar om att det avspärrade området är på 500 meter i alla riktningar.

Får ej beträda området

Nationella bombskyddet har bestämt att ingen obehörig för beträdda det avspärrade området . De 500 meter som är avspärrade är ett säkerhetsavstånd i fall föremålet detonerar.

De fyra män som polisen tidigare under dagen kontrollerade vid platsen sitter i nuläget frihetsberövade misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.