Våg av misstänkta åldringsbrott i Örebro

Polisen skriver på sin hemsida att de under förmiddagen fått flera samtal gällande om att det förekommit flera så kallade åldringsbrott/ bedrägerier i Örebro. Dessa ska ha inträffat under onsdagsförmiddagen och gårdagen.

Flera utsatta är äldre och dessa har blivit kontaktade eller fått besök i hemmet av människor som uppgett sig komma från olika företag och verksamheter. I samband med besöken har olika metoder vidtagits för att lura till sig bankkort och koder.

Detta bör du tänka på

Var vaksam med vem som kontaktar dig i hemmet, känner man inte personen, har man inte beställt någon tjänst eller liknade överväg noga innan man släpper in en okänd person i ditt hem.

Angående bankkort eller koder finns ingen seriös aktör på marknaden, bank eller kreditbolag, som kommer efterfråga en sådan sak, därför ska du aldrig logga in på Bank-Id eller lämna ut er kod till någon obehörig.