Äldre man anhållen misstänkt för mord i Hallsberg

Polisen skriver på sin hemsida vid klockan 18:28 att en man
i 80-årsåldern har anhållits skäligen misstänkt för mord. Brottsplatsen ska vara en bostad i centrala Hallsberg.

Enligt uppgifter var det under onsdagsförmiddagen som man påträffade en avliden person på den aktuella adressen. Ca en timme senare ska polisen gripit en misstänkt, den avlidna ska vara en kvinna i 75-årsåldern.

Mannen och kvinnan ska vara bekanta för varandra. Under dagen har utredningsåtgärder genomförts i den aktuella bostaden där bland annat tekniker arbetat med att säkra spår. Arbetet fortsätter under kvällen med informationsinhämtning och vittnesförhör. Brottsrubriceringen kan komma att ändras.

— Den avlidna kvinnan är i nuläget inte formellt identifierad men anhöriga har underrättats om de faktiska omständigheterna, skriver polisen på sin hemsida.