Rasmus Paludan demonstrerade på Aspholmsvägen

Under fredagen genomförde den danske politikern Rasmus Paludan en demonstration på Aspholmsvägen i Örebro. Demonstrationen har kunnat genomföras utan allvarliga störningar, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen hade spärrat av ett större område på Aspholmsvägen och säkrat upp med stora resurser. Bland annat kunde örebroanra beskåda flera ridande patruller. Polisen beräknade även att omkring 100 personer befann sig utanför det avspärrade området där demonstrationen hölls.

Rasmus Paludan ska fått tillstånd att demonstrera mellan 12:00 och 15:00, och enligt Örebro Tribunes man på plats var han där redan vid klockan 11.00. I anslutning till händelsen och det avspärrade området har fjorton personer kontrollerats av polis, fyra avlägsnandes från området.

Polisen skriver även att två unga personer i femtonårsåldern är misstänkta för brott mot vapenlagen då de innehade föremål som faller under vapen- respektive knivlagen. En av dem misstänks dessutom för olovlig körning. En person misstänks även för narkotikabrott vilket uppdagades vid en av ovanstående kontroller.

Foto: Pressbilden