Etiketter: Demonstration Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 16:48 den 13 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Aspholmsvägen, Demonstration, , , , ,   

  Rasmus Paludan demonstrerade på Aspholmsvägen 

  Under fredagen genomförde den danske politikern Rasmus Paludan en demonstration på Aspholmsvägen i Örebro. Demonstrationen har kunnat genomföras utan allvarliga störningar, skriver polisen på sin hemsida.

  Polisen hade spärrat av ett större område på Aspholmsvägen och säkrat upp med stora resurser. Bland annat kunde örebroanra beskåda flera ridande patruller. Polisen beräknade även att omkring 100 personer befann sig utanför det avspärrade området där demonstrationen hölls.

  Rasmus Paludan ska fått tillstånd att demonstrera mellan 12:00 och 15:00, och enligt Örebro Tribunes man på plats var han där redan vid klockan 11.00. I anslutning till händelsen och det avspärrade området har fjorton personer kontrollerats av polis, fyra avlägsnandes från området.

  Polisen skriver även att två unga personer i femtonårsåldern är misstänkta för brott mot vapenlagen då de innehade föremål som faller under vapen- respektive knivlagen. En av dem misstänks dessutom för olovlig körning. En person misstänks även för narkotikabrott vilket uppdagades vid en av ovanstående kontroller.

  Foto: Pressbilden  

 • Örebro Tribune 13:39 den 8 November, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Demonstration, NMR, , ,   

  NMR genomförde icke tillståndsgiven demonstration i Örebro 

  Flera personer har ringde in och meddelat under lördagen att de sett medlemmar från NMR som anlänt till Örebro och börjat marschera in mot centrum.

  Omkring 40 personer ska med fanor ha rört sig in mot stan där de sedan stannade vid Våghustorget. Flera polispatruller arbetar med händelsen för att samla in information och säkerställa att det inte blir några oroligheter.

  Demonstrationen var icke tillståndsgiven

  Demonstrationen är inte tillståndsgiven och det kan handla om brott mot ordningslagen.

  Efter en kortare samling på Våghustorget rörde sig gruppen tillbaka mot platsen de utgick ifrån. Det kommer skrivas en anmälan om brott mot ordningslagen.

  Foto: Pressbilden

 • Håkan Eriksson 16:11 den 2 March, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Demonstration, , , Vågen   

  Olaglig demonstration på Vågengallerian – upplöstes av polisen 

  Polispatruller beordrades på lördagen till Vågengallerian i centrala Örebro. Ett femtontal personer hade inne i gallerian, lagt sig ner på golvet och demonstrera för en hållbar planet. Då demonstrationen inte hade tillstånd så upprättades en anmäla om brott mot ordningslagen.

  Polispatrullen informerade två personer som utgav sig vara ansvariga för demonstrationen, beträffande tillstånd. Demonstrationen upplöstes då polispatrullen kom till platsen.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel