Ytterligare två anhållna efter kravallerna i Sveaparken

Polisen kunde under tisdagen skriva på sin hemsida att man gripit och anhållit två personer. Dessa ska vara misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet under kravallerna i Sveaparken. Totalt har polisen nu anhållit 6 personer kopplade till ärendet.

— Utredningsarbetet fortskrider med full kraft och vi har goda förhoppningar om att kunna identifiera och lagföra fler individer som varit inblandade i upploppet, säger polisregion Bergslagens kommenderingschef Emelie Bodegrim.

Kravallerna i Sveaparken ägde rum under påskhelgen

Det var under långfredagen den 15 april som ett våldsamt upplopp ägde rum i Sveaparken i Örebro. Detta i samband med att politikern Rasmus Paludan skulle besöka Örebro och tända eld på Koranen.

Totalt sattes fyra polisbussar i brand och ett flertal poliser samt privatpersoner skadades under de kravallerna som bröt ut i parken. I efterspelet till händelsen har fyra personer begärts häktade för grovt blåljussabotage.

Idag kunde polisen meddela att man gripit och anhållit ytterligare två personer misstänkta för blåljussabotage. Det ska handla om två män i 20–30-årsåldern. Sista dag för eventuell häktningsframställan är nu på fredag den 13 maj.