Polisen söker vittnen till halsbandsryckning

Det var onsdagen den 23 juni som en kvinna blev utsatt för en halsbandsryckning på Storbron i centrala Örebro. Polisen går nu ut på sin hemsida och meddelar att de söker efter vittnen till händelsen.

Om man har uppgifter som kan vara av betydelse för utredningen kan man kontakta de aktuella utredarna Jonas Herbertsson Schön på 070-301 27 36 eller Rebecca Öhman på 073-841 73 80

Polisen söker två vittnen

Första vittnet ska vara en äldre man på cykel av äldre herrmodell som har stått och konfronterat den eventuella gärningsmannen på Storbron. Den äldre mannen ska enligt uppgift haft handskar på sig vilket var anmärkningsvärt med tanke på att det var varmt ute.

Han ska vara runt 1.70 centimeter lång, normal kroppbyggnad, i 70-årsåldren, ljus hy, lite mörkare hår samt haft jeansshorts och t-shirt på sig. Mannen hade inget skägg eller mustasch vid tillfället.

Det andra vittnet ska vara en dam i 65-årsåldern, halvlångt ljust hår, ljus i hyn, normalbyggd. Kvinnan ska enligt uppgift ha handlat rullgardiner eller dylikt den aktuella dagen då hon hade påsar med sig som såg ut som detsamma samt ska tidigare ha varit anställd på Lucullus på Storgatan i Örebro. Kvinnan ska också ha stått/haft sällskap med en annan dam, i ungefär samma ålder, vid händelsen eller strax efter.