Rån och misshandel – så var natten i länet

Det blev en händelserik natt för polisen i Örebro län. Man rapporterar om flera fall av misshandel, samt ett rån och en väktare som blev angripen. Här kommer en sammanfattning av vad som händer natten mot onsdagen.

Stöld av drivmedel i Laxå

Bensin slangad från tre personbilar i centrala Laxå. Spaningsuppslag finns, larmet ska inkommit vid klockan 23.07.

Misshandel i Karlskoga

Pojke i femtonårsåldern utsatt för grov misshandel. Pojken ska ha påträffad av privatpersoner runt klockan 01.12. Pojken förd till sjukhus med oklara skador. Dennes vårdnadshavare är kontaktad, samt att i nuläget är gärningsmännen okända.

Rån i Örebro

Man i 25-årsåldern utsatt för rån i centrala Örebro. Två gärningsmän hotade målsägaren med vapenliknande föremål och tilltvingade sig pengar. Larmet inkom vid klockan 02.29.

Misshandel i Kumla

En man i 30-årsåldern misstänks för grov misshandel samt olovlig körning. Mannen har med bil kört på en man i 45-årsåldern så att skador uppstått, dock ej livshotande. Bilen har efter påkörningen hamnat i ett dike. Bilföraren har ej giltig behörighet och misstänks därmed även för olovlig körning. Larmet inkom till polisen vid klockan 02.41.

Våld mot tjänsteman i Örebro

En väktare utsatt för angrepp med vasst föremål vid rondering på Söder. Väktaren ronderade en källarlokal då han angreps av okänd gärningsman som försökte skada honom med ett vasst föremål. Väktaren har dock klarat sig utan skador. Detta ska ha inträffat vid klockan 03.56.