Narkotikabrott och ofredande – så var natten i länet

Det blev återigen en händelserik natt i Örebro län. Polisen rapporterar om flera incidenter som t.ex narkotikabrott och sexuellt ofredande. Dock har inga grövre brott inkommit till polisens kännedom under natten.

Polispatruller har ägnat sig åt rutinärende som kontroll av fordon samt personer. Det har hanterats ett antal ärende med psykisk ohälsa. Det har även omhändertagits ett flertal personer med anledning av berusning. Nedför kommer ett flertal ärenden som polisen har skrivit om.

Misstänkt häleri samt olovlig körning i Örebro

Polispatrull stoppade en mopedist på Väster i Örebro vid klockan 23:16. Föraren en man i 30-årsåldern saknar behörighet att framföra mopeden.

Vid vidarekontroll uppmärksammas även att mopeden är anmäld stulen varför mannen även misstänks för häleri. På mopeden som passagerare sitter en kvinna, hon är i 35-årsåldern och hon misstänkt även för häleri-

Olovlig körning i Örebro

En personbil stoppas centralt i Örebro vid klockan 23:28, föraren kan inte uppvisa något körkort samt kan inte hellre uppge sitt personnummer.

Patrull genomför utredningsåtgärder och det framkommer att föraren är en 18-årig man som saknar körkort. Anmälan upprättas.

Narkotikabrott innehav samt eget bruk i Frövi

Polispatrull kontrollerar en man i 35-årsåldern som uppträder påverkat. På mannen anträffas misstänkt narkotika samt att mannen får lämna prov, analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Substansen kommer analyseras i särskild ordning, även där får provsvaret utvisa om beslaget är klassar som narkotika alt. receptbelagd medicin. Detta ska ha inträffat vid klockan 00:13.

Ett sexuellt ofredande i Brevens bruk

En kvinna 18-årsåldern anmäler att hon blivit utsatt för handling av sexuellkaraktär av en man som inte var önskvärt. Polispatrull identifierar en man i 25-årsåldern som blir uppsatt som misstänkt i anmälan. Efter att utredningsåtgärder vidtagits avlägsnas mannen från platsen, detta ska ha hänt vid klockan 00:58.

Trafikolycka på länsväg 659 vid Asker

En bilist kör vid 01:54 i diket och kolliderar med ett träd. Två personer förs till sjukhus med okända skador. Föraren misstänks ha haft för många passagerare i fordonet i övrigt upprättas ingen anmälan.