Stölder av sommardäck har ökat i Örebro

Polisen går under fredagen ut med en upplysning på sin hemsida. Under januari 2024 har stölder av sommardäck ur enskilda garage, garagelängor och uteförvarade däck i öppna carportar ökat. Nu vill polisen att medborgarna är uppmärksamma.

Det har hittills inkommit ett 30-tal anmälningar gällande den här typen av stölder i Örebro. När det gäller Värmland och Dalarna har de tillsammans endast en handfull anmälningar enligt ovan.

Polisen vill nu uppmana allmänheten att hålla ett extra vakande öga på den här typen av brottslighet. Det kan handla om en större noggrannhet och egenkontroll när du ska låsa igen ditt garage. 

Kontakta polisen om man upplever något märkligt eller ovanligt

Var också nyfiken, notera när okända fordon rullar i bostadsområdet nattetid. Områden där de normalt sett inte hör hemma. Notera aktuella bilmodeller, färg och registreringsnummer.

Men även saker som sticker ut från det normala. Det faktum att man reagerar/visar intresse för dessa fordon räcker ibland för att de ska välja att lämna platsen. Finner man något märkligt eller ovanligt så ska man ringa polisen så vi, om möjligt, kan komma ut till aktuellt område och förhoppningsvis få tag i de som ägnar sig åt dessa stölder.

Tänk även på att Polismyndigheten tillhandahåller material och bistår med kunskap i hur man startar upp ett projekt för grannsamverkan.

Tala med dina grannar. Ta en gemensam promenad i området när det börjar mörkna. När det sprider sig att de boende är ute kvällstid ökar också upptäcktsrisken. Samtidigt minskar det intresset hos de kriminella att begå brott i det aktuella området.