En gripen efter misstänkt rån på resecentrum i Örebro

En person kunde under onsdagskvällen gripas efter ett misstänkt rån på resecentrum i Örebro. Rånet ska ha inträffat vid klockan 19:00 och den misstänkte kunde gripas ca 30 minuter därefter skriver polisen på sin hemsida.

Enligt uppgifter ska en man blivit utsatt för rånet då denne befanns sig på resecentrum i Örebro under kvällen. Den misstänkte rånaren ska tilltvingat sig gods genom hot om våld, gärningspersonen flydde sedan platsen. Flera polispatruller beordrades till brottsplatsen och för att söka efter den misstänkte.

— Genom utredningsåtgärder och taktiskt polisarbete grips gärningspersonen dryga 30 minuter efter att brottet genomfördes. På gärningspersonen anträffas även det gods som tillgripits, skriver polisen.

Den misstänkte kommer förhöras och utredningsåtgärder sammanställas, ärendet kommer sedan presenteras jouråklagare varpå beslut om eventuellt vidare frihetsberövande kommer ske och då i form av anhållande alternativt att gärningsmannen försätts på fri fot.