Brev med pulver skickat till Länsstyrelsen i Örebro

Under onsdagen har någon/några skickat brev med ett misstänkt pulver i till flera länsstyrelser runt om i Sverige. Där bland annat Länsstyrelsen i Örebro skriver polisen på sin hemsida.

— Minst ett tiotal länsstyrelser är drabbade. Inga kända personskador är anmälda. Det pågår insatser i flera regioner. I region Bergslagen gäller det i nuläget länsstyrelserna i Örebro och Falun. Polisen bistår räddningstjänsten på platserna, skrev man vid klockan 11:06.

Pulvret ska varit ofarligt

Vid klockan 15:05 rapporterade polisen att insatsen är avslutad eftersom att Nationella bombskyddet har gjort bedömningen att pulvret är ofarligt och därefter har det tagits ett nationellt beslut om att avlsuta insatserna.

Avspärrningarna vid länstyrelsen i Örebro är hävd och patrullerna lämnar platsen. Aktuellt brev är taget i beslag och det skrivs anmälan om olaga hot. Det finns ingen misstänkt och motivet är i nuläget okänt. Ingen person är skadad eller förd till sjukhus