Rånvåg i Örebro – äldre rånade på sina halsband

Under onsdagen har ett flertal äldre personer i Örebro blivit utsatta för rån/rånförsök. Gärningsmännen har bland annat varit ute efter halsband. Så sent som igår inträffade även ett sånt brott vid Boglundsängen i Örebro.

Det är i skrivande stund oklart om dessa incidenter är relaterade till varandra. Men tillvägagångsätten är identiska då gärningen männen har genom våld ryckt till sig rånbytet från sina offer. Alla de drabbade är också äldre kvinnor.

Kvinnor rånade på halsband i Varbegra och Ladugårdsängen

Det första rånet inträffade vid klockan 12:08 i centrala Örebro. Där ska en ensam gärningsman ryckt en väska från en kvinna i 80-årsåldern. Vittnen till rånet ska försökt jaga ikapp gärningsmannen men denne lyckades undkomma.

Det andra rånet ägde rum i stadsdelen Varberga tunt klockan 15:22 på eftermiddagen. Enligt uppgifter skall två okända gärningsmän ryckt ett halsband från en kvinna i 70-årtsåldern.

Det sista incidenten ägde rum i Ladugårdsängen vid klockan 17:34. Två gärningsmännen försökte rycka halsbandet från en kvinna i 80-årsåldern. Men kvinnan gjorde motstånd och lyckades bland annat slå en av rånarna armen. De bägge försvann från platsen tomhänta.