70-årig kvinna i Smitningsolycka på E 18

Föraren av den omkörda bilen föjde efter motparten och kontaktade samtidigt polisen och kunde ”styra” en patrull till att få kontakt med aktuellt fordon. Detta skedde först strax innan Kristinehamn där stoppförsök gjordes.

Föraren av bilen ignorerade stoppförsöken som kontinuerligt gjordes. Först strax innan Ölme lyckades polisen få föraren att stanna och då efter att ytterligare en patrull hjälp till genom att lägga sig före aktuell bil och bromsa ner farten.

Föraren visade sig vara en kvinna i 70-årsåldern som var mycket upprörd och helt oförstående till att hon stoppats. Vid kontroll visade det sig att bilen hade färska repor i sidan som väl stämde överens med det påstådda händelseförloppet.

Kvinnan är nu misstänkt för olovligt avvikande från trafikolycka samt för att inte ha stannat på polismans tecken. Hennes körkort omhändertogs på platsen.